SiolNET. Novice Slovenija
2,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župan Umaga napovedal vojno slovenskim črnograditeljem

2,53

termometer

UMag |  | Foto:

Župan Umaga Vili Bassanese je napovedal ovadbe proti lastnikom nepremičnin ob obali Savudrije, poroča današnji zagrebški Jutranji list. Večinoma gre za Slovence, lastnike hiš in počitniških hiš ob plaži pri Rdečem vrhu nedaleč od Savudrije, ki po navedbah časnika "že 30 let ob obali nezakonito gradijo pomole in terase za sončenje".

Časnik po poročanju STA navaja, da lastniki hiš in počitniških hiš nimajo dovoljenj za gradnjo, da pa so na pomole in terase za sončenje celo napisali svoje številke, da do njih ne bi imel dostopa nihče drug. Nekateri so zgradili betonske dovoze iz morja za čolne.

Časnik je objavil tudi fotografije, na katerih je videti betonirane plaže, betonske stopnice za dostop do morja, dovoze, ki vodijo iz morja do garaž za čolne, pa tudi napise na terasah, kot je "Riva 185A".

Lastniki grozijo domačinom, če pridejo na plažo

Župan navaja pritožbe domačinov, da lastniki nanje spuščajo pse, če pridejo na plažo, jim grozijo in mečejo brisače v morje. O nekaterih incidentih je bila obveščena tudi hrvaška policija, navaja STA.

Župan Umaga Vili Bassanese je napovedal ovadbe proti vsem lastnikom nepremičnin, ki kršijo hrvaške zakone ob obali Savudrije. Gre za približno tri kilometre dolgo obalo, ob kateri je bilo v preteklih 50 letih zgrajenih okoli 500 hiš in počitniških hiš. Večina lastnikov je iz Slovenije, je dejal Bassanese.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin