SiolNET. Novice Slovenija
6,22

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Župan Leljak: Titove ceste v Radencih ni več

6,22

termometer

Titova cesta | Civilna pobuda, ki se bori proti preimenovanju Titove ceste, bo vztrajala pri referendumu. | Foto: STA
Civilna pobuda, ki se bori proti preimenovanju Titove ceste, bo vztrajala pri referendumu. Foto: STA

Občinski svet v Radencih je v torek preimenoval dozdajšnjo Titovo cesto v Cesto osamosvojitve Slovenije. Župan Roman Leljak ob tem pravi, da referenduma o preimenovanju, ki je bil predviden po umiritvi epidemije covid-19, ne bo.

"Vse smo preklicali, referenduma ne bo, odločili smo o novem imenu in zadeva je končana. Občinski svet in župan občine Radenci se s problematiko Titove ceste ne bosta več ukvarjala, ker Titove ceste v Radencih več ni," je za STA povedal Leljak.

Hrvaška potres Novice Na Hrvaškem odpravljajo posledice rušilnega potresa #foto #video

Civilna pobuda, ki se bori proti preimenovanju Titove ceste, bo po besedah Franca Vukajča vztrajala pri referendumu. Leljak na to odgovarja, da bo občina v tem primeru za zastopanje pooblastila odvetniško družbo in da se bo potem ta dogovarjala, kako bodo zadevo reševali.

Sprememba začne veljati v četrtek

Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v zdraviliškem kraju Radenci začne veljati v četrtek. Z občine so sporočili, da je preimenovanje sprejeto ob 30-letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita, s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država.

"Vse smo preklicali, referenduma ne bo, odločili smo o novem imenu in zadeva je končana," pravi župan Roman Leljak. | Foto: STA "Vse smo preklicali, referenduma ne bo, odločili smo o novem imenu in zadeva je končana," pravi župan Roman Leljak. Foto: STA

Infekcijska klinika Novice V torek potrdili več kot dva tisoč novih okužb. V Slovenijo prispela nova pošiljka cepiv. #video

Ustavno sodišče je 4. decembra zavrglo ustavno pobudo, ki jo je vložil Vukajč, ker pobudniku tudi po ponovnem pozivu ni uspelo z dokazovanjem protiustavnosti in nezakonitosti odloka, ki ga je sprejel občinski svet.

Občina Radenci se je tako pridružila številnim mestom in krajem, ki so ta del zgodovine iz poimenovanja javnih cest, ulic in trgov umaknili v muzeje in zgodovino, so še zapisali v sporočilu. Stanovalcem bo občina povrnila po 50 evrov stroškov za zamenjavo dokumentov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 27
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin