SiolNET. Novice Slovenija
9,51

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Zrušila se je hiša v Stari Ljubljani #foto #video

9,51

termometer

Na Gornjem trgu v Ljubljani se je malo po 14. uri zrušil del zapuščene hiše. Reševalci so območje pregledali z reševalnim psi zaradi možnosti zasutih oseb. Po doslej zbranih obvestilih ni bil nihče poškodovan, zaradi zrušitve pa je nastala materialna škoda še na sosednjem objektu, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Zrušena hiša stoji poleg restavracije Špajza, ki jo obiskuje veliko turistov. Po neuradnih informacijah so lastniki restavracije pristojne že dalj časa opozarjali na nevarnost zrušenja objekta, a ukrepal ni nihče.

Del hiše se je zrušil na prehod, ki povezuje Gornji trg in Karlovško cesto. V tem prehodu je tudi vhod na letni vrt restavracije, ki so ga ruševine povsem zasule. Na srečo v tem času na vhodu ni bilo njihovih gostov.

Na kraju so bile prisotne številne inšpekcijske službe, ki so izvedle ukrepe v skladu s svojimi pristojnostmi. V času intervencije je bil delno oviran promet na Karlovški cesti, ki je že sproščen. Policisti opravljajo ogled in zbirajo obvestila zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

hiša Ljubljana Foto: Siol.net

ljubljana stari trg Foto: Siol.net

ljubljana stari trg Foto: Siol.net

Komentarji

11

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • DiscoViking / 19.06.2019. ob 15:13 +19 - 3

  Najlepše mesto na svjetu nje ...djee

  +19 - 3
 • Minovak / 19.06.2019. ob 16:10 +14 0

  To sem doživel tudi sam, saj sem bil solastnik stare hiše, ki se je podirala a kljub nenehnim opozarjanjem pristojnim, da je nevarno, hiše nisem smel podreti, dokler se ni porušil vogal in skoraj pokopal otroka. Takole "dela" župan in inšpekcija, vse po "zakonu", ki ni vreden svojega imena, kot tudi "pristojni" ne.

  +14 0
 • m2626 / 19.06.2019. ob 16:40 +9 - 1

  Zoki spoki

  +9 - 1
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin