Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 6. 2014,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Janković Goran Klemenčič

Torek, 3. 6. 2014, 13.57

8 let

Zoran Janković bi šel na detektor laži – z Goranom Klemenčičem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Župan Zoran Janković se sprašuje, ali se je nekdanji predsednik protikorupcijske komisije Goran Klemenčič politično dogovarjal o poročilu KPK, ki je Jankovića začasno odneslo iz nacionalne politike.

To se je spraševal v odgovoru na novinarsko vprašanje, kako komentira besede Mira Cerarja, ki je po včerajšnji izvolitvi za predsednika Stranke Mira Cerarja dejal, da se zavzema za sodelovanje s tistimi politiki, ki niso politično kompromitirani. Cerar je sicer dodal, da se bodo morali o sodelovanju s pravnomočno obsojenimi politiki in tistimi, ki jih sumijo korupcije, opredeliti organi njegove stranke.

Doktor prava naj pove, česa je Janković kriv "Gospod Cerar je doktor prava. Moje vprašanje za njega je zelo preprosto. Naj mi pove, česa sem obtožen, kdaj sem bil obsojen in ali sem na sodišču," je dejal Janković in znova komentiral poročilo KPK iz januarja 2013, po katerem je zamrznil svojo predsedniško funkcijo v Pozitivni Sloveniji, nekaj mesecev pozneje pa tudi odstopil.

Janković ima za Klemenčiča le eno vprašanje "Vedno bolj sem prepričan, da je bilo poročilo KPK namerno. Zelo neposreden izziv: z gospodom Klemenčičem sem pripravljen iti na detektor laži. Vprašal ga bom samo eno stvar. Ali me je obravnaval enakopravno kot vse druge predsednike strank in ali je imel s kom dogovor pri pisanju tega poročila. On me lahko vpraša karkoli." Janković dodaja, da o poročilu KPK še ni sodnega epiloga, saj vrhovno sodišče o tem še ni odločilo.

Janez Janša odpade kot koalicijski partner O nastopu na državnozborskih volitvah je dejal, da gre stranka na zmago in da je koalicija s SDS Janeza Janše izključena. Pripravlja pa "malo presenečenje" pri predvolilnem sodelovanju, a znova ni povedal, s kom se bo PS povezala. Mogoče pa je, da bo stranka razširila ime še s kakšnim "dodatkom". Jankovićeva stranka je sicer leta 2011 nastopila pod imenom Lista Zorana Jankovića – Pozitivna Slovenija.

Zakaj noče sedeti v parlamentu? Janković je ponovil, da je njegova želja biti župan. "Na tem bom ostal." Bo pa stranko vodil na državnozborske volitve, medtem ko je o morebitni poslanski kandidaturi dejal: "Dejstvo je, da parlament ni za moj način dela in jaz v parlamentu ne bom sedel. Bom pa vodil stranko na volitve."

Ne spreglejte