SiolNET. Novice Slovenija
7,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Znani rezultati petkovih testov: so ukrepi končno začeli prijemati?

7,07

termometer

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19 |  | Foto: Ana Kovač
Foto: Ana Kovač

V petek so po podatkih Sledilnika potrdili 1.427 primerov okužb z novim koronavirusom, kar je več kot 300 manj kot prejšnji petek. Opravljenih je bilo 5.600 testov, delež pozitivnih je znašal 25,48 odstotka. V petek smo zabeležili še 40 novih smrti zaradi bolezni covid-19, bolnišnično zdravljenje potrebuje 1.199 oseb, kar je najmanj po več kot mesecu dni. Še naprej sicer ostaja visoko število pacientov na intenzivnih oddelkih.

Kar zadeva testiranja so številke za petek, 18. decembra, nekoliko bolj spodbudne kot prejšnji teden. V petek, 11. decembra, je bilo namreč opravljenih 6.127 testov, pozitivnih pa 1.744, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih 28,46-odstoten oziroma od najnovejšega višji za skoraj tri odstotke. 

Tako se je gibalo število okuženih na posamezen dan v tednu od ponedeljka, 9. novembra:

Število umrlih še vedno visoko, v bolnišnicah najmanj oseb po več kot enem mesecu

V petek je zaradi posledic bolezni covid-19 umrlo 40 ljudi, skupno število vseh smrti od začetka epidemije v Sloveniji pa se je povzpelo že na 2.314. 

Po podatkih vlade se je v bolnišnicah po državi zaradi bolezni covid-19 v petek zdravilo 1.199 oseb. To je po podatkih Sledilnika najmanjše število zaradi bolezni covid-19 hospitaliziranih ljudi od 11. novembra. Število oseb, ki potrebujejo intenzivno nego, ostaja visoko. V petek sta bila v bolnišnicah takšna 202 pacienta. 

V Sloveniji danes sicer ni občine, v kateri ne bi bilo vsaj ene aktivne okužbe z novim koronavirusom. Največ aktivnih okužb je trenutno seveda v Ljubljani, ki ima tudi daleč največ prebivalcev od vseh slovenskih občin. Največ okužb glede na število prebivalcev pa je v občinah Velika Polana, Polzela in Luče. Preberite več:

Ljubljana_maske Novice Koliko je trenutno okuženih v vaši občini #seznam

V petek smo prejeli pomembno informacijo o prihodu cepiva proti bolezni covid-19 v Sloveniji. Prvih 9.745 odmerkov prihaja čez osem dni v soboto, 26. decembra, z njimi pa bodo najprej cepili oskrbovance v domovih za starejše in tam zaposlene ter najbolj izpostavljene zdravstvene delavce.

Slovenija bo najprej prejela cepivo, ki sta ga razvili podjetji Pfizer in BioNTech. 

Cepivo Novice Prvi odmerki cepiva v Slovenijo prihajajo čez osem dni

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin