Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 2. 2018,
10.37

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37

Natisni članek

zima napoved sneg vreme zimska rekreacija

Ponedeljek, 19. 2. 2018, 10.37

5 let, 5 mesecev

Zime še zdaleč ni konec, prihaja nova pošiljka snega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,37
sneg snežinke | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Ta teden nas bo skoraj ves čas spremljal sneg. Sprva bo sneženje zmerno, zajelo bo predvsem vzhodne dele države. Nato se bo proti koncu tedna okrepilo in zajelo vso Slovenijo, celo zahod.

Ta mesec izkušamo zimo v pravem pomenu besede: temperature so vsaj del dneva pod ničlo, pogosto sneži in imamo obstojno snežno odejo, ki je v veselje predvsem otrokom. In po napovedih vremenoslovcev bo še nekaj časa tako, saj bo še ves teden snežilo skorajda po vsej državi.

Lopat še ne pospravite, kajti do konca tedna lahko predvsem na vzhodu države zapade tudi do četrt metra snega. | Foto: Thinkstock Lopat še ne pospravite, kajti do konca tedna lahko predvsem na vzhodu države zapade tudi do četrt metra snega. Foto: Thinkstock Jutri sneženje po vsej državi, le zahod bo ostal suh

Po kratkotrajnem jutranjem sneženju bodo začele snežinke spet naletavati že danes ponoči, in sicer na vzhodu države.

Nato bo jutri čez dan sneženje zajelo še preostalo državo, z izjemo zahodnih delov. "Jutri bo rahlo snežilo, snežna odeja ne bo višja od petih centimetrov, ponekod še manj kot to," pojasnjuje dežurni vremenoslovec Janez Markošek z Agencije za okolje (Arso).

Jutri zjutraj bomo tako namerili nekje med -6 do -1 stopinjami Celzija, na Primorskem, kjer bo pihala šibka do zmerna burja, okoli 3 stopinje Celzija. Čez dan se bo za odtenek ogrelo, termometri bodo kazali od -1 do 2, na Primorskem do 7 stopinj.

Že ves februar imamo pravo zimo. | Foto: Thinkstock Že ves februar imamo pravo zimo. Foto: Thinkstock Obilnejše sneženje v četrtek in petek

Nekoliko več snega bo padlo proti koncu tedna – v četrtek in petek. Snežilo bo po vsej državi, celo na zahodu.

"Snežna odeja se bo tako proti koncu tedna nekoliko odebelila. Sicer je za toliko naprej težko točno napovedati, a nekako pričakujemo tam nekje četrt metra na vzhodu države, pa na Notranjskem in Kočevskem tudi nekaj takega, drugod bo malce manj," je še pojasnil Janez Markošek.

Sneženje bo ponekod spremljal tudi šibek do močan veter – na Primorskem bo zapihala burja, drugod severovzhodnik. Ker bo veter ponekod na novo zapadli sneg prenašal naokrog, je ponekod pričakovati zamete, zato previdnost na cestah ne bo odveč.

Je pa Arso na svoji Facebook strani za ta teden objavil podrobno in nazorno napoved vremenskega stanja. Objavo si lahko ogledate spodaj.

Ne spreglejte