SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zidanšek spomnil, da SLS izhaja iz kmetstva

3

termometer

"Smo glas ljudstva, glas zdrave kmečke pameti," je na ob 27-letnici nastanka Slovenske kmečke zveze, danes Slovenske ljudske stranke, ocenil njen predsednik Marko Zidanšek.

Zidanšek je na današnji slovesnosti pred torkovo obletnico ustanovitve prve slovenske demokratične politične stranke po drugi svetovni vojni spomnil, da SLS izhaja iz kmetstva. Še danes se po njegovih besedah zavzema za kmete, obrtnike in podjetnike, delavce in znanstvenike, mlade in stare - za vsakega posameznika.

"Smo glas ljudstva, glas zdrave kmečke pameti. Vedno smo tradicionalni, a smo tudi stranka širine duha. Svoje mesto pri nas so vedno našli izobraženci in SLS je svoje mesto vedno našla ne le v ruralnih, ampak tudi v urbanih okoljih," je uvodoma zbrane nagovoril Zidanšek.

Spomnil je, da se je SLS po lanskih parlamentarnih volitvah po skoraj 27 letih znašla v položaju, ko prvič nima svojih predstavnikov v državnem zboru. Slovenija je že pred tem po njegovem mnenju prišla v obdobje, ko ne najde niti enotnosti niti svojega pravega glasu, glasu ljudi, državo pa pestijo težave na mnogih področjih. Tako mora Slovenija po mnenju SLS narediti nekatere spremembe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin