SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žerjav vlado poziva k umiku zakonskega predloga o plačnih dodatkih policistom

1

termometer

Predsednik SLS Radovan Žerjav vlado poziva k umiku predloga zakona, ki omogoča nove plačne dodatke enemu segmentu javnega sektorja - policistom.

"Bolj kot to, kako bomo delili denar, ki ga nimamo, se mora država ukvarjati s tem, kako ga bo gospodarstvo lažje ustvarilo in posledično napolnilo državni proračun, da bo država sploh lahko delila," meni. Kot je Žerjav zapisal v sporočilu za javnost, aktualni vladni predlog vpeljave novih plačnih dodatkov za nekatere segmente javnega sektorja označuje kot "veliko neodgovornost vlade v teh težkih časih (ne)stabilnosti javnih financ, saj odpira pandorino skrinjico, ki je vlada ne bo mogla zapreti". Z umikom omenjenega predloga zakona se bomo lahko po njegovem mnenju izognili slabi volji in upravičenemu ogorčenju zaposlenih v javnem sektorju ter tudi nepokorščini v javnem sektorju.

"Po težkih pogajanjih s socialnimi partnerji o začasni zaustavitvi plačne reforme in odprave plačnih nesorazmerij je z nekimi populističnimi in ozko usmerjenimi ukrepi za dobro zgolj nekaterih javnih uslužbencev neodgovorno vznemirjati vse tiste zaposlene v javnem sektorju, ki so odgovorno pristali na začasno neizvajanje plačne reforme," poudarja prvak SLS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin