Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 3. 2021,
12.05

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

122

Natisni članek

Janez Janša Janez Janša Zdravko Počivalšek Janja Sluga

Torek, 23. 3. 2021, 12.05

3 leta, 1 mesec

Zdravko Počivalšek: Od Janeza Janše pričakujem več discipline in samokontrole #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

122

Zdravko Počivalšek in Janez Janša | "Smo v zelo zapleteni situaciji tako zaradi epidemije kot tudi političnega konteksta, zato pričakujem tudi od predsednika vlade več discipline in samokontrole," je poudaril predsednik SMC Zdravko Počivalšek. | Foto STA

"Smo v zelo zapleteni situaciji tako zaradi epidemije kot tudi političnega konteksta, zato pričakujem tudi od predsednika vlade več discipline in samokontrole," je poudaril predsednik SMC Zdravko Počivalšek.

Foto: STA

Predsednik SMC Zdravko Počivalšek je ponedeljkov odgovor premierja Janeza Janše vodji poslanske skupine SMC Janji Sluga glede komuniciranja in podpore SMC v javnosti označil za žaljiv in tudi škodljiv za prihodnje odnose v koaliciji.

"S predsednikom vlade bom opravil pogovor o njegovi izjavi, ki je bila žaljiva in tudi škodljiva za prihodnje odnose v koaliciji," je Počivalšek navedel v pisni izjavi za STA.

Novice Janez Janša Janji Sluga: Poslušati vaše nasvete je malo mimo

Kako je premier Janez Janša odgovarjal na vprašanja vodje poslancev SMC Janje Sluga. Video: RTV SLO

"Take izjave so veliko breme za korektno nadaljevanje sodelovanja"

Kot je pojasnil, je SMC stranka dialoga in sodelovanja, ki je doživela medijski pogrom zaradi odločitve, da kot center vstopi v koalicijo z desnimi strankami. "In čeprav smo zadovoljni z izvajanjem koalicijske pogodbe, zaradi katere smo v vladi, predstavljajo take izjave veliko breme za korektno nadaljevanje sodelovanja," je dejal Počivalšek.

"Smo v zelo zapleteni situaciji tako zaradi epidemije kot tudi političnega konteksta, zato pričakujem tudi od predsednika vlade več discipline in samokontrole," je poudaril predsednik SMC.

Igor Zorčič
Novice Zorčič: Moral bom narediti revizijo stališča o sodelovanju v SMC

V ponedeljek sicer Počivalšek dogajanja ni konkretno komentiral, pojasnil pa je, da se v SMC trudijo biti povezovalni in da imajo veliko moč, ki jo bodo pokazali na naslednjih volitvah. Dodal je, da imajo veliko "prišepetovalcev, ki pač vedo, v katero smer bi morali iti".

Janša Slugi: To je malo mimo

Sluga je namreč na ponedeljkovi seji DZ v okviru poslanskih vprašanj Janši med drugim dejala, da bi bili protikoronski ukrepi učinkovitejši, če bi jih znali predstavniki vlade ustrezneje posredovati. Janša pa ji je odgovoril, da je "malo mimo poslušati nasvete" o komuniciranju šefice poslancev stranke z enoodstotno podporo v javnosti predsedniku vlade in stranke s 30-krat višjo podporo.

Zdravko Počivalšek
Novice Počivalšek se je odzval na odmevne Zorčičeve izjave

Vodja poslanske skupine je bila sicer kritična tudi do nekaterih drugih ravnanj v času epidemije covid-19, Janša pa ji je med drugim odvrnil, da tisti, ki so vrgli puško v koruzo pred enim letom, zdaj zelo težko solijo pamet vsem preostalim "glede na prazna skladišča in nepripravljenost države".

Ne spreglejte