Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2013,
20.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vzajemna zavarovanje

Torek, 19. 11. 2013, 20.55

7 let, 12 mesecev

Zavarovanci Vzajemne bodo decembra plačali 15 evrov manj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nadzorni svet Vzajemne je potrdili predlog uprave, da Vzajemna v decembru zavarovancem poračuna 15 evrov letošnje premije. Decembra bodo namesto 28 evrov plačali 13 evrov premije.

V Vzajemni pripravljajo tudi ocene in izračune, kakšne so možnosti, da bi bila premija dopolnilnega zavarovanja prihodnje leto za evro nižja kot letos.

Za to potezo so se v Vzajemni odločili, ker imajo letos nižje odhodke za zdravstvene storitve od načrtovanih. Zavarovancem tako vračajo okoli 12 milijonov evrov. Poračun bodo dobili tudi tisti, ki so vplačali zavarovanje vnaprej za vso leto.

Znižanje premije v prihodnjem letu za en evro? Predsednik uprave Vzajemne Aleš Mikeln je na novinarski konferenci dejal, da bi potezo lahko razložili kot posledico previsokih premij.

Glede razporejanja akumuliranih dobičkov iz preteklih let je dejal, da bo o tem odločala skupščina zavarovalnice. Kakšni bodo predlogi uprave, pa je po njegovem mnenju še prezgodaj reči.

Uprava je danes od nadzornega sveta tudi dobila pooblastilo, da prouči možnosti znižanja premije v prihodnjem letu za en evro. A kot je opozoril Mikeln, je odločitev odvisna od projekcij stroškov za zdravstvo za prihodnje leto in morebitnih načrtov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Republike Slovenije glede sprememb v višini kritij na področju obveznega in dopolnilnega zavarovanja.

Sprva so želeli presežna sredstva vložiti v dodatno financiranje operacij Na novinarski konferenci so pojasnili še, da so sprva želeli presežna sredstva vložiti v dodatno financiranje operacij, pri katerih so čakalne vrste najdaljše, vendar so od tega odstopili tudi zaradi stališča Dursa, saj zavarovalnica tega financiranja ne bi mogla obračunati kot strošek, zavarovanci pa bi morali od storitve plačati dohodnino.

Ne spreglejte