Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2019,
16.23

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Natisni članek

vlomilec policija

Nedelja, 28. 4. 2019, 16.23

4 leta, 11 mesecev

Zaradi več primerov vlomov in tatvin policija opozarja na previdnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

3

Vlomilec | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Na območju ljubljanske in novogoriške policijske uprave (PU) je v zadnjih dneh prišlo do več primerov vlomov in drznih tatvin. Policija ob tem občanom svetuje upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov. V primeru, da pride do vlomov oziroma tatvin, pa naj nemudoma pokličejo policijo.

Policisti PU Ljubljana so v petek čez dan obravnavali štiri drzne tatvine. Na Viču se je moški iz trgovine odpeljal z električnim skirojem. Neznanec je ženski iz okolice Ljubljane, ki ga je spustila v stanovanjsko hišo, ukradel gotovino in nakit. V Grosupljem je moški zamotil oškodovanko, da je njegov pajdaš lahko vstopil skozi odklenjeno garažo v stanovanje in iz njega odtujil gotovino, so sporočili iz PU Ljubljana.

Tatvinski tandem

V okolici Ljubljane so policisti izsledili par, ki je izvedel drzno tatvino. Okoli 50 let stara ženska je skozi odklenjena vrata vstopila v stanovanjsko hišo in ukradla denar, preden jo je oškodovancu uspelo ustaviti, pa je sedla v parkiran avto, v katerem jo je že čakal moški. Vozilo so policisti izsledili na glavni cesti proti Turjaku. Oba osumljenca, doma iz Kočevja, so prijeli in zanju odredili pridržanje. Policisti sumijo, da je par izvedel še več podobnih tatvin.

Fotografija je simbolična. | Foto: Bor Slana Fotografija je simbolična. Foto: Bor Slana

Vlomi v hiše

Idrijski policisti pa so v soboto obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo v naselju Ravne pri Cerknem. Neznanec je s kolesa z motorjem znamke Tomos odmontiral in odnesel zadnje kolo. Neznanec je prav tako v soboto vlomil v nenaseljeno hišo na območju Vojskega in iz nje ukradel bakreno škropilnico za sadje, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Policisti so v soboto obravnavali tudi vlom v stanovanjsko hišo v Trnovem, od koder si je zmikavt prilastil gotovino. V Vrtojbi je neznanec vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere pa ni ničesar ukradel.

Pomembni so samozaščitni ukrepi

Na policiji ob zadnjih primerih ponovno opozarjajo občane, naj upoštevajo osnovne samozaščitne ukrepe, v primeru tatvin in vlomov pa svetujejo oškodovancem, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali interventno številko policije 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200. Do prihoda policistov naj ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca.

Preberite še:

Lopov, tat, vlomilec, ropar, vlom, tatvina
Novice Preprosti ukrepi za zaščito pred vlomi, ki pa jih mnogi ne upoštevajo #video

 

Ne spreglejte