SiolNET. Novice Slovenija
2,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi napake še vedno vsak dan izbrisanih nekaj deset napotnic

2,02

termometer

zdravstvo |  | Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) še ni uspelo odpraviti sistemske napake, ki povzroča izbris terminov zdravstvenih storitev s čakalnih seznamov. Vsak dan se še vedno izbriše nekaj deset napotnic z datumi v prihodnosti, poroča portal Radiotelevizije Slovenija (RTVS) MMC.

Na ljubljanskem UKC se tako po njihovih navedbah dnevno neupravičeno izbriše v povprečju pet napotnic. Kljub temu so zagotovili, da so poskrbeli za vseh 325 neupravičeno izbrisanih napotnic. Bolnike so večinoma naročili na isti termin, kot so ga imeli prvotno.

UKC Ljubljana je po pisanju portala NIJZ pozval, naj čim prej odpravi napako, saj imajo zaradi nje veliko dodatnega dela. Ob tem pa se bojijo, da bo ostal določen nabor pacientov, za katere nihče ne bo vedel, da je napotnica izbrisana.

Danijel Bešič Loredan Novice Bešič Loredan: Že celo desetletje nimamo podatka, koliko ljudi je na čakalnih seznamih

"NIJZ smo prosili, če nam lahko dajo izpis tistih, ki jih bodo brisali v prihodnje, in podatek, da so kandidati za izbris napotnice kljub temu, da je v čakalni vrsti še vedno njihov termin – teh moramo zdaj pregledati okoli tisoč," je za portal povedala Tatjana Pavlin iz UKC.

enapotnica Novice Zastopnik pacientovih pravic o izbrisu napotnic: Ne vem, kje je prostor za nov zakon

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin