SiolNET. Novice Slovenija
5,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom obsojen na več kot sedem let zapora

5,06

termometer

Jan Korošec
Jan Korošec je imel v krvi 2,1 promila alkohola, pa tudi različne prepovedane snovi. Foto: STA

Višji sodniki so potrdili sodbo Janu Korošcu zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti z dvema žrtvama in nevarne vožnje. Korošec je bil obsojen na enotno kazen sedem let in osem mesecev zapora. Po prestani zaporni kazni še dve leti ne bo smel voziti, je potrdilo višje sodišče. Sodba je zdaj pravnomočna, poroča časnik Dnevnik.

Jan Korošec je 8. marca 2019 v nočnem času na Dunajski cesti v Ljubljani pri križišču z Vilharjevo cesto trčil v dva moška, stara 53 in 64 let, ki sta po prehodu za pešce pri zeleni luči na semaforju prečkala cesto. Oba moška sta zaradi hudih poškodb umrla. V času prometne nesreče je imel Korošec v krvi 2,1 promila alkohola, pa tudi različne prepovedane snovi.

Januarja lani je že bil obsojen na enako kazen, a je višje sodišče novembra lani sodbo razveljavilo. V ponovljenem sojenju ga je ljubljansko okrožno sodišče aprila letos torej znova obsodilo na enotno kazen sedem let in osem mesecev zapora, ki jo je višje sodišče tokrat potrdilo.

Zagovornik Korošca Benjamin Peternelj je ocenil, da "zaradi posledic dejanja, torej dveh mrtvih, sodišče druge stopnje ni zmoglo pravilne in zakonite presoje. V poštev pa pride zgolj oprostilna sodba. Na vrhovno sodišče bom vložil zahtevo za varstvo zakonitosti," je napovedal Peternelj.

Osrednji del njegove pritožbe se je nanašal na zaključek sodišča prve stopnje, da je bila, še preden se je obtoženi spravil v neprištevnost, za kaznivi dejanji podana njegova krivda. Korošec je trdil, da ni imel namena voziti pod vplivom alkohola in drog in da tega ni nikoli počel, sodniki pa mu ne verjamejo, saj njegova sporočila SMS kažejo, da je to v preteklosti že počel, še piše Dnevnik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin