Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 8. 2023,
22.44

Osveženo pred

9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30

Natisni članek

prometno-informacijski center poplave promet promet

Nedelja, 6. 8. 2023, 22.44

9 mesecev

Številne ceste ostajajo zaprte: preverite, katere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,30
Poplave | Voda je nosila vse pred seboj, tudi vozila. | Foto Neurje.si / Facebook

Voda je nosila vse pred seboj, tudi vozila.

Foto: Neurje.si / Facebook

Zaradi plazov, poplav, nanosov in poškodovanih vozišč so številne ceste na Koroškem, Štajerskem, v Zasavju in osrednji Sloveniji še vedno zaprte. "Razmere se ves čas spreminjajo, zato upoštevajte navodila dežurnih služb in ne vozite na poplavljena območja ali na zaprte ceste," opozarjajo na prometnoinformacijskem centru (PIC). 

Ujma je poškodovala številne ceste in mostove, zaradi česar so številne ceste po državi zaprte. Med drugim so neprevozne ceste Maribor-Dravograd pri Velki in Ožbaltu, Dravograd-Slovenj Gradec v Otiškem vrhu, in Ravne-Dravograd. Prav tako so za splošni promet še vedno zaprte povezave od Mežice in Šoštanja proti Črni na Koroškem. 

Zaprte so še ceste Ljubljana-Dol, Kamnik-Stahovica in Spodnje Stranje-Stahovica, Logatec-Žiri, Begunje-Bistrica pri Tržiču, Majšperk-Stanečka vas in Ptuj-Zavrč pri Borlu. Prav tako je zaprta relacija Razkrižje-Srednja Bistrica, Zameško-Kostanjevica, povezava prelaz Pavličevo sedlo-Solčava-Luče-Radmirje. Debro-Reč, v Laškem pa je popravljen podvoz pod Železnico. Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste.

Zaprte so tudi številne druge lokalne ceste. Kakšno je trenutno stanje na cestah, si lahko ogledate spodaj. 

Ker se razmere, ves čas spreminjajo, na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da upoštevajo signalizacijo in navodila dežurnih služb in ne vozijo na poplavljena območja ali na zaprte ceste. 

Težave tudi v železniškem prometu 

Zaprti so tudi deli železniških prog, saj je neurje nočno poškodovalo tudi železniško infrastrukturo. Ponekod zaradi zaprtih cest ni mogoč niti nadomestni avtobusni prevoz. Delavci Slovenskih železnic se trudijo, da bi bile poškodovane proge čimprej sanirane in da bi železniški promet v najhitrejšem možnem času stekel normalno, so sporočili iz družbe.

Zaradi vremenskih razmer in posledic neurja je zaprta proga Celje-Velenje. Organiziran je nadomestni avtobusni prevoz. Sanacija proge poteka, končana pa bo predvidoma v ponedeljek v popoldanskih urah.

Zaradi posledic izrednih vremenskih razmer je zaprta železniška proga Litija-Sava, za potnike je organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Sanacija železniške proge je v teku.

Železniška povezava Sežana-Jesenice bo v celoti vzpostavljena predvidoma v ponedeljek v večernih urah. Trenutno poteka sanacija na relaciji Sežana-Most na Soči, nadomestni avtobusni prevoz je organiziran, so navedli.

Črna na Koroškem
Novice Kritične razmere na Savinjskem, na Koroškem primanjkuje pitne vode
Poplave
Avtomoto AMZS svari: Pri poplavljenem vozilu ne zaganjajte motorja
Ne spreglejte