Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2024,
10.04

Osveženo pred

2 dneva, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

Natisni članek

prometna nesreča Vipava hitra cesta

Petek, 5. 7. 2024, 10.04

2 dneva, 16 ur

Huda nesreča na vipavski hitri cesti: umrli dve osebi, več je poškodovanih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93
Hitra cesta Ajdovščina Vipava | V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili – tovorno vozilo s prikolico slovenskih registrskih številk in kombi francoskih registrskih številk. | Foto Daniel Novakovič/STA

V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili – tovorno vozilo s prikolico slovenskih registrskih številk in kombi francoskih registrskih številk.

Foto: Daniel Novakovič/STA

Vipavska hitra cesta med Šempetrom in Vrtojbo proti Italiji po odstranitvi posledic prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, je ponovno odprta, poroča prometnoinformacijski center. V prometni nesreči sta umrla 40-letni voznik kombija, državljan Francije in mlajši sopotnik v vozilu.

Ob 9.24 so novogoriške policiste obvestili o prometni nesreči s smrtnim izidom na hitri cesti H4 blizu nekdanjega mejnega prehoda v Vrtojbi (v smeri Republike Italije).

Voznik kombija, državljan Francije, trčil v zadnji del polpriklopnika s pripeto prikolico

Po dosedanjih ugotovitvah je 32-letni voznik tovornega vozila polpriklopnika s pripeto prikolico ustavil na koncu kolone motornih vozil. Kmalu zatem se je v njegovo tovorno vozilo oz. v zadnji del polpriklopnika zaletel 40-letni voznik kombija, državljan Francije.

V prometni nesreči sta zaradi posledic poškodb umrli dve osebi, in sicer 40-letni voznik kombija in mlajši sopotnik v vozilu, ki je sedel spredaj desno. Več drugih mlajših sopotnikov (sedem mlajših oseb) v kombiju se je poškodovalo in so jih kasneje reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Obsežnost poškodb mlajših sopotnikov ni znana, po prvih podatkih nihče med njimi ni v smrtni nevarnosti. Zdravnik NMP ZD Nova Gorica je odredil sanitarno obdukcijo za oba umrla, opravili jo bodo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Glede na dosedanje ugotovitve je skupina v omenjenem kombiju danes zgodaj zjutraj krenila iz Avstrije in nato prek Slovenije nadaljevala v smeri Francije, so še sporočili s policije.

V prometni nesreči sta bili udeleženi dve vozili – tovorno vozilo s prikolico slovenskih registrskih številk in kombi francoskih registrskih številk. Po prvih zbranih podatkih je voznik kombija trčil v omenjeno tovorno vozilo, v prometni nesreči sta zaradi posledic poškodb umrli dve osebi, več je poškodovanih.

O tragični nesreči je policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča, ki je odšel na kraj hude prometne nesreče in ogled prepustil policiji, prav tako so policisti o nesreči obvestili okrožno državno tožilko v Novi Gorici.

Poleg policistov PU Nova Gorica so na kraju prometne nesreče posredovali tudi gasilci in reševalci. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju opravili ogled in zbrali dodatna obvestila, da bi ugotovili vse okoliščine hude prometne nesreče na Goriškem.

Prometna nesreča
Novice Policija išče udeleženca in priče prometne nesreče med Spodnjim Brnikom in Vodicami
kolesarjenje
Novice Huda nesreča: po padcu umrl kolesar
Ne spreglejte