Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2022,
10.39

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

25

Natisni članek

prometna nesreča promet promet

Torek, 19. 4. 2022, 10.39

2 leti

Na štajerki zaradi vožnje v napačno smer dva mrtva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

25

Pesnica | Foto DARS

Foto: DARS

Zaradi hude prometne nesreče je bila zaprta štajerska avtocesta med Pesnico in Šentiljem. Cesta je po več urah znova odprta, a ostaja večji zastoj, so sporočili policisti. V prometni nesreči so po do zdaj znanih podatkih bila udeležena tri vozila, dve osebi sta umrli, drugim poškodovanim nudijo pomoč. Domnevni vzrok prometne nesreče je vožnja z vozilom v napačni smeri avtoceste, so sporočili s Policijske postaje Maribor. Avtocesta Maribor−Šentilj je ponovno odprta, a ostaja daljši zastoj.

Štajerska avtocesta je bila zaradi prometne nesreče med krožiščem Pesnica in priključkom Šentilj proti Avstriji dlje časa zaprta. Od 13.30 je avtocesta ponovno odprta, so sporočili s policije. 

Kot je zapisano na spletni strani prometnoinformacijskega centra, ostajata osemkilometrski zastoj med razcepom Slivnica in krožiščem Pesnica ter dvokilometrski zastoj na pomurski avtocesti med Pernico in Pesnico.

Podrobne informacije s kraja nesreče 

Oseminsedemdesetletni voznik z območja Murske Sobote je iz smeri Avstrije proti Mariboru po avtocesti peljal v napačno smer. Oplazil je osebni avtomobil, ki se mu je izognil tako, da je zapeljal izven vozišča. Oseminsedemdesetletnik je vožnjo kljub temu nadaljeval in trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije. V njegovo vozilo je nato trčil še voznik osebnega avtomobila z dvema državljanoma Hrvaške.

Voznik z območja Murske Sobote in državljan Avstrije sta na kraju izgubila življenje, državljana Hrvaške pa sta bila lažje telesno poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor. SEAP Maribor nadaljuje z zbiranjem obvestil in preiskavo prometne nesreče. Policisti naprošajo vse, ki so bili očividci prometne nesreče, da pokličejo policiste na interventno številko 113.

Ne spreglejte