SiolNET. Novice Slovenija
1,46

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaposlene na Dnevniku čakajo znižanja plač ali odpuščanja

1,46

termometer

Dnevnik in Večer
Foto: Bojan Puhek

V družbi Dnevnik se obeta racionalizacija. Kot je potrdil predsednik sindikata novinarjev Dnevnika Igor Dernovšek, so namreč v sredo na svetu delavcev izvedeli, da jih čaka ali znižanje plač ali odpuščanja. Združevanje Dnevnika z družbo Časnik Večer v novo združeno družbo z imenom DV mediji bi bilo medtem lahko končano že konec februarja.

Dernovšek je pojasnil, da je v sredo pred svet delavcev Dnevnika stopil predsednik uprave Dnevnika Bojan Petan, beseda pa je tekla tudi o kolektivni pogodbi. Novembra namreč poteče normativni del njihove kolektivne pogodbe. "Ne ve se, ali bo podaljšana ali ne," je dejal.

"Ne glede na to, ali se bo združitev zgodila ali ne, bo potrebna bistvena racionalizacija, torej znižanje plač, ker so stroški dela menda visoki. Če se o tem ne bi dogovorili, bi sledila odpuščanja," je novinar in sindikalist povzel novice s srečanja.

Dnevnik in Večer Novice Sindikat novinarjev ob združevanju Dnevnika in Večera opozarja na tveganja za javni interes

Novinarji nimajo novih informacij o združevanju časopisnih hiš

Julija je Petan zagotovil, da bodo kolektivno pogodbo na Dnevniku novembra podaljšali "brez velikih pogajanj", kot je bilo to že zadnjih deset let. Po združitvi pa je, tako je tedaj dejal direktor Večera Uroš Hakl, primerno, da se odprejo pogajanja o kolektivni pogodbi z novo družbo.

Sicer pa novinarji nimajo nobenih novih informacij o združevanju Dnevnika in Večera. Vedo le, da Petan in Hakl nadaljujeta postopek združitve. "Pravnoformalno morajo biti postopki končani do konca aprila, a naj bi bili približno do konca februarja," so po Dernovškovih besedah še izvedeli na sestanku.

Dnevnik in Večer Posel danes Večer in Dnevnik v združevanje: lastniki veseli, novinarski ceh previden

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin