SiolNET. Novice Slovenija
0,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zagorelo na odlagališču smeti

0,76

termometer

požar Krško | V okolici Krškega je zagorelo v centru za ravnanje z odpadki podjetja Kostak. | Foto: jedrska.si
V okolici Krškega je zagorelo v centru za ravnanje z odpadki podjetja Kostak. Foto: jedrska.si

Ob 18.09 so v okolici Krškega na deponiji podjetja Kostak v naselju Spodnji Stari Grad zagoreli odpadki. Kot so povedali v podjetju, je požar kosovnih odpadkov omejen, posredujejo pa gasilci Poklicne gasilske enote Krško in gasilci iz več društev Gasilske zveze Krško. Stebra črnega dima ni več, vzrok požara pa še ni znan.

Gasilcem je uspelo omejiti požar, ta je že pod nadzorom, je sporočil direktor podjetja Miljenko Muha. Dodal je, da požar sicer ni povzročil večje škode, nihče ni bil poškodovan, zagoreli pa so nenevarni odpadki, zato dim ne ogroža okolja.

Prebivalci bližnjih naselij naj upoštevajo navodila pristojnih služb

Iz regijskega centra za obveščanje Brežice so poslali obvestilo, v katerem prebivalce naselij Spodnji Stari Grad, Krško in Leskovec pri Krškem prosijo, da upoštevajo navodila pristojnih služb na terenu ter zaprejo okna in vrata na stanovanjskih objektih.

Vzrok požara za zdaj še ni znan. Policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto bodo vzrok ugotavljali v prihodnjih dneh, ko bodo razmere dopuščale varen in nemoten ogled kraja požarišča, so za STA povedali na Policijski upravi Novo mesto.

Na profilu jedrska.si na Twitterju so opozorili, da so namigi in strahovi, da gre za požar v jedrski nuklearni Krško (NEK), neupravičeni, in dodali, da gre za požar na odlagališču podjetja Kostak.

Lubadar Bled Bohinj gozd sečnja gozdar Novice Tragična nesreča po tem, ko je že podrl drevo Traktor Novice Na območju Šoštanja se je smrtno ponesrečil 33-letni traktorist

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin