Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 11. 2013,
20.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Soči olimpijske igre

Četrtek, 14. 11. 2013, 20.29

7 let, 12 mesecev

Za spodbujanje naših v Sočiju pripravite poldrugega tisočaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zimske olimpijske igre v Sočiju bodo ene od najdražjih v zgodovini. Cene za ogled tekmovanj bodo primerno zasoljene tudi za slovenske športne navdušence.

Turistična agencija Kompas je kot partner Olimpijskega komiteja Slovenije pooblaščeni in edini ponudnik turističnih aranžmajev in prodajalec vstopnic za ogled zimskih olimpijskih iger v Sočiju februarja prihodnje leto. Za navijače Tine Maze, naše hokejske reprezentance, skakalcev in drugih športnikov so pripravili dva aranžmaja, oba štiridnevna, s tremi prenočitvami in čarterskim poletom z Brnika v Soči in nazaj.

Cena posamičnega aranžmaja je 1.440 evrov, temu pa je treba dodati še doplačilo za ruski vizum, ki s stroški za posredovanje stane 45 evrov. Za le štiridnevni ogled ZOI bo tako treba odšteti kar poldrugega tisočaka evrov.

Kompas: Drago zaradi dragih čarterjev in namestitev "Cena paketa je visoka zaradi visoke cene čarterskega poleta v Soči in dragih namestitev," pravi Jure Uranjek s turistične agencije Kompas. Pa čeprav obiskovalci, ki se bodo odločili potovati s Kompasom, ne bodo nastanjeni v klasičnih hotelih, temveč na turističnih ladjah za križarjenje, ki bodo zasidrane v pristaniščih Adler in Soči (ob tem je treba dodati, da doplačilo za enoposteljno kabino znaša 310 evrov).

"MOK in uradna turistična agencija sta zakupila vse boljše namestitve v Sočiju. Zato smo našli namestitve na ladjah za križarjenje. Ladje smo tudi obiskali in se prepričali o njihovih lastnostih. Zasidrane so v bližini olimpijskega parka in so dobro izhodišče za prevoze na prireditvene prostore," še pojasnjuje Jure Uranjek iz Kompasa.

Pakete prilagodili našim hokejistom, skakalcem in Tini Maze Kot je še povedal naš sogovornik, so se pri pripravi turističnih paketov osredotočili na hokej, saj je največ zanimanja za ogled hokejskih tekem slovenske reprezentance, pozornost pa so namenili tudi smučarskim skokom in ženskemu veleslalomu s Tino Maze. V prvem hokejskem aranžmaju, od 13. do 16. februarja 2013, si bo mogoče ogledati tekme slovenskih Risov z Rusijo, Slovaško in ZDA ter posamične skoke na veliki skakalnici. V drugem bolj smučarskem paketu, od 16. do 19. februarja, pa veleslalom za ženske s Tino Maze, ekipno tekmo smučarskih skakalcev in prvi dan hokeja med Slovenijo in ZDA. Pripravljajo še dodatno ponudbo od 19. do 24. februarja, ki jo bodo prilagodili nastopom naših deskarjev ter nastopom v smučarskih tekih in biatlonu.

Na Kompasu zagotavljajo, da ne bo odpovedi aranžmajev Kot najmanjše število potnikov za izvedbo olimpijskega aranžmaja na Kompasu navajajo številko 100 udeležencev. Kot je še povedal Jure Uranjek, gre prodaja razpisanih programov po načrtu in že imajo dovolj prijavljenih potnikov za zagotovljen odhod, točne številke pa ne razkriva. Prav tako ne izda podatkov o prodaji posamičnih vstopnic za ogled olimpijskih tekmovanj, ki bi si jih obiskovalci ogledali v lastni režiji. Uranjek pove le, da so nekaj posameznih vstopnic prodali, vendar ne v večjem številu.

Zasebni aranžma morda cenejši, a potrebne bo veliko logistike Če se vam zdi ponudba edinega ponudnika turističnih paketov za ogled ZOI v Sočiju preveč zasoljena, imate še vedno možnost individualnega ogleda olimpijskih prizorišč. A tudi to ne bo prav poceni projekt, potrebne pa bo tudi veliko logistike. Za pridobitev vizuma na ruskem konzulatu v Ljubljani je treba odšteti 35 evrov, potem pa najti čim cenejšo povezavo do Sočija. Če ne naravnost z letalom, pa s kombinacijo letalskega prevoza do Moskve in potem z vlakom do Sočija, a je treba pri tem pohiteti z rezervacijami. Da bo individualna namestitev v bližini Sočija, razen če imate tam prijatelje ali sorodnike, poceni, seveda ne morete pričakovati. Tudi vstopnice, ki jih prav tako lahko kupite samo pri Kompasu, niso poceni. Za ogled smučarskih skokov bo treba odšteti 187 evrov, za ženski veleslalom 125 evrov, za hokejsko tekmo pa 106 ali 185 evrov.

Ne spreglejte