Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2024,
6.56

Osveženo pred

35 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Natisni članek

dijaki prosti dnevi narava šolarji počitnice

Ponedeljek, 28. 10. 2024, 6.56

35 minut

Za okoli 277 tisoč šolarjev prve letošnje počitnice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
kolesarjenje, narava, otroci, rekreacija | Ob upoštevanju preteklega konca tedna bodo šolarji na počitnicah lahko uživali devet dni. | Foto Shutterstock

Ob upoštevanju preteklega konca tedna bodo šolarji na počitnicah lahko uživali devet dni.

Foto: Shutterstock

Za učence in dijake se danes uradno začenjajo prve počitnice v tem šolskem letu. V času t. i. krompirjevih počitnic se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji, večina je brezplačnih. Skoraj 193 tisoč osnovnošolcev in okoli 84 tisoč srednješolcev se bo v šolske klopi vrnilo 4. novembra.

V prestolnici redne obiskovalce mladinskih centrov, pa tudi tiste, ki bodo to šele postali, Mladi zmaji vabijo k soustvarjanju brezskrbnih in nepozabnih počitniških dni. Ponovno mlade prek osrednje aktivnosti Daj pobudo – uresniči idejo namreč "izzivajo", da se pod mentorskim očesom koordinatorjev in študentov preizkusijo kot odločevalci, projektne vodje in po lastnih idejah oblikujejo počitniške aktivnosti.

Nabor številnih brezplačnih počitniških dejavnosti so pripravila tudi društva v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Tako v Mariboru otroke vabijo na ustvarjalno sproščanje in preživljanje prostega časa v Domu ustvarjalnosti mladih.

V Celju bodo osnovnošolci, dijaki in študenti lahko aktivno preživljali prosti čas v različnih športnih programih, ki jih brezplačno omogočajo občina, Športna zveza Celje in Fundacija za šport.

Med jesenskimi počitnicami se lahko mladi pridružijo počitniškim vsebinam na Televizije Slovenija, kjer jih čakajo Počitniški izzivalci.

Za jesenske počitnice se je pri nas kot izposojenka iz nemščine udomačil izraz krompirjeve počitnice, ki izhaja iz pobiranja tega pridelka v času jesenskih počitnic.

vreme napoved morje temperature
Novice Kje bo morje dovolj toplo za kopanje med jesenskimi počitnicami? #animacija
Tajska, potovanje, morje, obala
Trendi Pet najbolj priljubljenih destinacij, kamor se bodo Slovenci odpravili to zimo #video

Ne spreglejte