SiolNET. Novice Slovenija
5,28

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Za las so se izognili tragediji #video

5,28

termometer

Na lokalni cesti od Maribora proti Dravogradu skozi Selnico ob Dravi danes dopoldan ni dosti manjkalo do nove tragedije na naših cestah. S ceste je odneslo dvonadstropni avtobus s 40 potniki. Neuradno se je avtobus na ozki in ovinkasti cesti izogibal vozilu, ki je peljalo iz nasprotne smeri. Pri tem je 45-letni voznik zadel bankino in končal v cestnem jarku. Šlo je za centimetre. Če jih ne bi ustavila ograja, bi se avtobus, poln potnikov, zagotovo prevrnil. 

[video: 67508 / ]

Video: Planet TV


Dvonadstropni avtobus s 40 potniki na krovu je obvisel napol v jarku, napol na cesti. Trčenja 45-letni voznik avtobusa, potem ko je zapeljal na bankino, ni več mogel preprečiti.

Voznik naj bi se izogibal nasproti vozečemu avtobusu. A na tako ozki cesti veliko manevrskega prostora za izogibanje ni.

Policija je potrdila, da voznik avtobusa ni bil pod vplivom alkohola, prav tako na srečo ob trku nihče od potnikov ni bil poškodovan.

Dvonadstropni avtobus je trčil v desno odbojno ograjo in po njej drsel, vse dokler se ni takole naslonil na brežino. Zaradi reševanja avtobusa je bila nekaj časa cesta popolnoma zaprta.

Materialna škoda, ki je nastala v nesreči, še ni ocenjena. Policisti so vozniku avtobusa, ki je bil le korak od tragičnega izida, izdali plačilni nalog. 

Komentarji

5

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • začuden / 12.01.2018. ob 17:09 +4 0

  Tega je veliko in proti temu se ne moreš boriti drugače kakor s kamero. Če pa voziš avtobus, bi morala biti kamera del opreme tako kot zapisovalnik vožnje.

  +4 0
 • začuden / 12.01.2018. ob 17:14 +4 0

  "...dvonadstropni avtobus s KAR 40 potniki." ja fizik10, tile zabavljači pri tabloidih so pač nagnjeni k pretiravanju, ker od njega živijo. Napišejo tudi "kar" 40 potnikov, kot da bi to ne bil le polovično zaseden avtobus (verjetno neoplan), ki je na sliki.

  +4 0
 • fizik10 / 12.01.2018. ob 17:08 +3 0

  Verjetno enonadstropni?

  +3 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin