SiolNET. Novice Slovenija
0,09

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za direktorja celjske bolnišnice imenovali Kovačića, za strokovnega direktorja pa Komadino

0,09

termometer

splošna bolnišnica celje |  | Foto: STA
Foto: STA

Člani sveta zavoda celjske bolnišnice so na današnji seji za direktorja bolnišnice soglasno imenovali Dragana Kovačića, ta je bil od novembra lani vršilec dolžnosti direktorja. Za strokovnega direktorja pa so imenovali prav tako dosedanjega vršilca dolžnosti Radka Komadino. Z imenovanjem direktorja mora zdaj soglašati še vlada.

Na razpis za prosto delovno mesto direktorja sta sicer prispeli dve pravilni in popolni vlogi, za mesto strokovnega direktorja pa ena. Potem ko so vsi kandidati danes predstavili svoje programe, so člani sveta z glasovanjem izbrali direktorja in strokovnega direktorja.

Celjska bolnišnica je ostala brez vodstva s polnim mandatom novembra lani. Svet zavoda je takrat zaradi zamenjave identitete dveh bolnikov na celjski urgenci razrešil direktorja bolnišnice Aleksandra Svetelška in strokovnega direktorja Franca Vindišarja. Namesto Svetelška so kot vršilca dolžnosti direktorja takrat imenovali Kovačića, Vindišarja pa je kot vršilec dolžnosti nasledil Komadina.

Celjska bolnišnica Novice V celjski bolnišnici razrešili direktorja Svetelška in Vindišarja

Spomnimo

Septembra se je zgodila zamenjava identitete dveh bolnikov, ki so ju z istim reševalnim vozilom pripeljali iz doma upokojencev. Med zdravljenjem je eden od bolnikov umrl, zaradi zamenjave identitete pa so bili o smrti obveščeni svojci napačnega bolnika. Za napačno identifikacijo so izvedeli šele, ko so umrlega že pokopali.

Izredni strokovni nadzor v bolnišnici je pokazal, da se je zamenjava bolnikov zgodila v triažnem prostoru urgentnega centra celjske bolnišnice ob predaji bolnikov med reševalcema ZD Sevnica v triažo.

Celjska bolnišnica Novice Ne gre za osamljen primer: razkrivamo zgodbo zamenjave identitete bolnikov
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin