SiolNET. Novice Slovenija
4,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z vikenda na urgenco: Okuženi morda kršil karanteno

4,21

termometer

bolnišnica Izola | V Splošni bolnišnici Izola so pacienta v resnem stanju takoj priklopili na respirator. | Foto: STA
V Splošni bolnišnici Izola so pacienta v resnem stanju takoj priklopili na respirator. Foto: STA

V Zdravstvenem domu Lucija so dopoldne prejeli klic na pomoč moškega, ki je bil na testu pozitiven na novi koronavirus. Z odhodom v počitniško hišo v piransko občino je morda celo kršil karanteno. Reševalno vozilo ga je moralo odpeljati na izolsko urgenco, od koder so ga prepeljali na infekcijsko kliniko v Ljubljani.

Moški naj bi prihajal iz osrednje Slovenije, poročajo Primorske novice, ki pa jim informacije o prebivališču in o tem, ali je moški potoval kljub okužbi, ni uspelo preveriti.

Moški je bil že pred dnevi pozitiven na test koronavirusa covid-19. | Foto: Reuters Moški je bil že pred dnevi pozitiven na test koronavirusa covid-19. Foto: Reuters Ob pozitivnem izvidu je bil podučen o karanteni

Moški je tudi reševalcem priznal, da je bil že pred dnevi na testiranju, kjer so mu potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Priznal naj bi jim tudi, da so ga na testiranju ob izvidu podučili, da mora v samoizolacijo v karanteno na svojem domu, še poročajo Primorske novice.

V lucijskem zdravstvenem domu so po pisanju časnika prijavo poslali tudi policiji, saj so posumili, da bi lahko šlo za kršenje karantene. Po moškega so reševalce poslali v počitniško hišo, ki jo imata z ženo v piranski občini. Stanje se mu je namreč poslabšalo in je imel težave z dihanjem.

respirator Novice Dobili 86 novih respiratorjev. Do zdaj umrlo 15 ljudi, okuženih več kot 800 #video

Moškega so v Ljubljano odpeljali s posebej za primer okužbe predvidenim reševalnim vozilom in ekipo. (Fotografija je simbolična)  | Foto: STA Moškega so v Ljubljano odpeljali s posebej za primer okužbe predvidenim reševalnim vozilom in ekipo. (Fotografija je simbolična) Foto: STA Posebna ekipa ga je odpeljala na infekcijsko kliniko v Ljubljano

Ponj je s posebnim reševalnim vozilom prišla ekipa reševalcev, posebej opremljena za primer okužbe, in takoj obvestila urgenco v izolski bolnišnici, da prihajajo s pacientom v resnem stanju, še piše časnik.

Kot je za Primorske novice povedal predstojnik izolske urgence Peter Golob, so moškega sprejeli v izolirnici in takoj priklopili na prenosni respirator, saj je potreboval pomoč pri dihanju. Strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger je dodal, da so o tem takoj obvestili infekcijsko kliniko v Ljubljani. Tja so okuženega moškega, priklopljenega na respirator, odpeljali z ekipo, posebej opremljeno za to, v posebej pripravljenem reševalnem vozilu, še poročajo Primorske novice.

O omejitvah gibanja so danes poročali tudi v oddaji Planet 18:

Las Vegas Novice Brezdomce v strahu pred virusom namestili kar na parkirišču #foto Luksemburg Digisvet To je država z največjo gostoto potrjenih okužb v Evropski uniji testiranje koronavirus drive in Avtomoto Novost v Zagrebu: test "drive-in" z avtomobilom

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin