Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Metka Prezelj

Torek,
31. 3. 2020,
18.52

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21

31

Natisni članek

karantena Koronavirus Splošna bolnišnica Izola Izola Piran

Torek, 31. 3. 2020, 18.52

4 leta

Z vikenda na urgenco: Okuženi morda kršil karanteno

Metka Prezelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,21

31

bolnišnica Izola | V Splošni bolnišnici Izola so pacienta v resnem stanju takoj priklopili na respirator. | Foto STA

V Splošni bolnišnici Izola so pacienta v resnem stanju takoj priklopili na respirator.

Foto: STA

V Zdravstvenem domu Lucija so dopoldne prejeli klic na pomoč moškega, ki je bil na testu pozitiven na novi koronavirus. Z odhodom v počitniško hišo v piransko občino je morda celo kršil karanteno. Reševalno vozilo ga je moralo odpeljati na izolsko urgenco, od koder so ga prepeljali na infekcijsko kliniko v Ljubljani.

Moški naj bi prihajal iz osrednje Slovenije, poročajo Primorske novice, ki pa jim informacije o prebivališču in o tem, ali je moški potoval kljub okužbi, ni uspelo preveriti.

Moški je bil že pred dnevi pozitiven na test koronavirusa covid-19. | Foto: Reuters Moški je bil že pred dnevi pozitiven na test koronavirusa covid-19. Foto: Reuters Ob pozitivnem izvidu je bil podučen o karanteni

Moški je tudi reševalcem priznal, da je bil že pred dnevi na testiranju, kjer so mu potrdili okužbo z novim koronavirusom.

Priznal naj bi jim tudi, da so ga na testiranju ob izvidu podučili, da mora v samoizolacijo v karanteno na svojem domu, še poročajo Primorske novice.

V lucijskem zdravstvenem domu so po pisanju časnika prijavo poslali tudi policiji, saj so posumili, da bi lahko šlo za kršenje karantene. Po moškega so reševalce poslali v počitniško hišo, ki jo imata z ženo v piranski občini. Stanje se mu je namreč poslabšalo in je imel težave z dihanjem.

respirator
Novice Dobili 86 novih respiratorjev. Do zdaj umrlo 15 ljudi, okuženih več kot 800 #video

Moškega so v Ljubljano odpeljali s posebej za primer okužbe predvidenim reševalnim vozilom in ekipo. (Fotografija je simbolična)  | Foto: STA , Moškega so v Ljubljano odpeljali s posebej za primer okužbe predvidenim reševalnim vozilom in ekipo. (Fotografija je simbolična) Foto: STA , Posebna ekipa ga je odpeljala na infekcijsko kliniko v Ljubljano

Ponj je s posebnim reševalnim vozilom prišla ekipa reševalcev, posebej opremljena za primer okužbe, in takoj obvestila urgenco v izolski bolnišnici, da prihajajo s pacientom v resnem stanju, še piše časnik.

Kot je za Primorske novice povedal predstojnik izolske urgence Peter Golob, so moškega sprejeli v izolirnici in takoj priklopili na prenosni respirator, saj je potreboval pomoč pri dihanju. Strokovni direktor bolnišnice Dušan Deisinger je dodal, da so o tem takoj obvestili infekcijsko kliniko v Ljubljani. Tja so okuženega moškega, priklopljenega na respirator, odpeljali z ekipo, posebej opremljeno za to, v posebej pripravljenem reševalnem vozilu, še poročajo Primorske novice.

O omejitvah gibanja so danes poročali tudi v oddaji Planet 18:

Las Vegas
Novice Brezdomce v strahu pred virusom namestili kar na parkirišču #foto
Luksemburg
Novice To je država z največjo gostoto potrjenih okužb v Evropski uniji
testiranje koronavirus drive in
Avtomoto Novost v Zagrebu: test "drive-in" z avtomobilom
Ne spreglejte