SiolNET. Novice Slovenija
4,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z avtodomom sta na poti več kot 200 dni na leto #video

4,90

termometer

Pavla in Milan Pintar z Breznice na Gorenjskem sta v pokoju, otrok nimata, pokojnino pa porabljata drugače kot večina slovenskih parov. Na cesti. Z avtodomom sta na poti v povprečju 206 dni na leto. Njun rekord je celo 290 dni.

[video: 67610 / ]

Avtodom je naš drugi dom, pravi himna slovenskih avtodomarjev. In za zakonca Pintar z Breznice je to še kako res.

V 23 letih, odkar potujeta, sta v avtodomu preživela že skoraj 13 let. V vsem tem času sta prevozila vse države nekdanje Jugoslavije. Osvojila sta tudi dobršen del severne in zahodne Evrope. Najraje obiskujeta sejme in prireditve.

V avtodomu imata vse, kar potrebujeta

"Ko se enkrat s tem okužiš, je neozdravljivo," je povedal Milan Pintar. Motor sta najprej zamenjala za fička, leta 1982 pa sta si kupila štirimetrsko prikolico. Avtodom, ki ga imata danes, sta kupila pred desetimi leti.

"V avtodomu imam vse, svoj dnevni prostor, prostor za obiskovalce, zvečer lahko delam na računalnik," je povedal Milan. Imata pa tudi sorazmerno veliko posteljo, manjšo kopalnico in kuhinjo. O svojem avtodomu govorita le v presežnikih. "V avtodomu spim boljše kot doma," se je pohvalil Milan.

Slabih izkušenj na poti v vseh teh letih nista imela. "Imava samo dobre izkušnje, ampak imava svoje zakonitosti. Na primer, kako se moraš vesti, ko prideš v kak prostor, da sosede lepo pozdraviš, da se malo z njimi pogovoriš in potem se čutiš varnega," je opozorila Pavla.

Nikoli ne gresta na pot kar tako

Tudi z jeziki se trudita. Govorita nemško, italijansko, malo francosko, razumeta tudi nekaj besed v angleščini. Sledita prireditvam, nikoli ne gresta na pot kar tako. "Zjutraj pojeva zajtrk, potem se pogovoriva, kaj bova dopoldne počela. Opoldne imava kosilo, popoldne kratek počitek, potem pa spet okrog," je pojasnil Milan.

Sta tudi aktivna člana društva Caravaning Club Slovenija. Vanj je trenutno vključenih okoli 700 članov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 55
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin