SiolNET. Novice Slovenija
4,63

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vodstvo TVS ni podaljšalo pogodbe Marcelu Štefančiču

4,63

termometer

Marcel Štefančič | Marcel Štefančič | Foto: Daniel Novakovič/STA
Marcel Štefančič Foto: Daniel Novakovič/STA

Vodstvo Televizije Slovenija (TVS) je brez pojasnil zavrnilo podaljšanje pogodbe Marcelu Štefančiču, voditelju oddaje Studio City, so poročali mediji. Oddaja, ki je na sporedu že od leta 1998, je bila začasno umaknjena zaradi predvolilnih soočenj. Drugima dvema honorarnima sodelavcema oddaje je vodstvo pogodbe podaljšalo.

Štefančiču se je pogodba iztekla konec marca. Ker oddaje zaradi predvolilnih soočenj ni bilo na sporedu, so pogodbe vseh treh honorarnih sodelavcev v podaljšanje poslali šele zdaj. Dvema je vodstvo RTVS pogodbi podaljšalo, Štefančičevo pa je zavrnilo brez pojasnila, so navedli na Radiu Slovenija.

"Odgovorni urednici Jadranki Rebernik sem poslala elektronsko pošto z vprašanjem, zakaj je bila pogodba zavrnjena, ali jo moramo kakorkoli popraviti, ali je bilo v njej kaj narobe, ampak odgovora še nimam," je za radio dejala urednica oddaje Alenka Kotnik. Ob tem je poudarila, da je Studio City blagovna znamka RTVS in Marcel Štefančič njen prepoznavni voditelj.

Kotnikova je dejala tudi, da je naslednja oddaja na sporedu v ponedeljek, 9. maja, 3. maja pa se ustvarjalci sestanejo na redakcijskem in uredniškem sestanku. "V resnici ne vem, kako naprej. Zelo smo ogorčeni in hkrati negotovi," je še dejala v izjavi za radio.

Jadranko Rebernik so za odziv prosili tudi na Radiu Slovenija, a odgovora prav tako niso prejeli. Pojasnila vodstva javne televizije čaka tudi STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin