Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 2. 2019,
17.19

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Marjan Šarec Slovenska turistična organizacija košarka Košarkarska zveza Slovenije

Torek, 19. 2. 2019, 17.19

5 let, 2 meseca

Vladnih politikov verjetno ne bo na dvoboju med Dončićem in Dragićem #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,19

3

Vladni urad za komuniciranje se priključuje promocijski kampanji ob robu tekme med ekipama Luke Dončića in Gorana Dragića v Miamiju konec marca, "vidnejši" politiki iz ekipe Marjana Šarca pa za zdaj udeležbe na tekmi ne načrtujejo, so nam sporočili z Gregorčičeve.

Včeraj smo poročali, da se ob robu tekme lige NBA med Dallas Mavericksi in Miami Heatom konec marca obeta pravi slovenski praznik. Tam bo več kot tisoč, po nekaterih ocenah okoli dva tisoč navijačev, pred tekmo in po njej se bodo na Floridi promovirali slovenski vinarji in živilska podjetja.

Vlada bo navijače opremila z majicami z našim turističnim sloganom I feel Slovenia. Kdaj in kje bodo majice dobili, še ni znano. | Foto: STA , Vlada bo navijače opremila z majicami z našim turističnim sloganom I feel Slovenia. Kdaj in kje bodo majice dobili, še ni znano. Foto: STA , Na Slovenski turistični organizaciji (STO) so nam pojasnili, da bodo v sodelovanju z vladnim uradom za komuniciranje in Košarkarsko zvezo Slovenije (KZS) navijače opremili s promocijskimi majicami in šali.

V odzivu na naš včerajšnji članek so posebej poudarili, da STO prispeva šale, UKom pa majice. Kdaj in kje bodo ti na voljo, še ni znano.

Politikov ogled tekme ne mika

Glede na sodelovanje urada za komuniciranje nas je zanimalo, ali se bo tekme udeležil tudi kdo od politikov oziroma vladnih predstavnikov. Z urada za komuniciranje so nam odgovorili, da najverjetneje ne.

"Po dosedanjih informacijah se nihče od vidnejših predstavnikov vlade ne bo udeležil omenjene tekme. Urad vlade za komuniciranje se bo akciji pridružil s promocijskimi majicami z elementi nacionalne znamke I feel Slovenia," so zapisali in pojasnili, da pod pojmom vidnejših politikov mislijo predsednika vlade Marjana Šarca, ministre in sekretarje.

Ni pa še znano, ali se bo tekme morda udeležil predsednik Borut Pahor, ki je sicer redni spremljevalec slovenskih športnikov. 

Luka Dončić in Goran Dragić
Novice Tekma Dončić - Dragić: v Miami več kot tisoč Slovencev, slovenska vina in hrana

Šarca ni bilo niti na Lisici: "Nepošteno bi bilo, če bi se hodil kazat."

Samo kot zanimivost, premier Šarec se v začetku meseca ni udeležil tekmovanja za zlato lisico. Nekaj dni pozneje je v oddaji Argument na Planetu na vprašanje, zakaj se ni udeležil enega največjih športnih tekmovanj pri nas (bil je celo častni pokrovitelj), dejal, da doslej na tovrstne prireditve ni hodil in da bi bilo od njega nepošteno, če bi hodil tja zato, da bi se pojavljal v javnosti.

"Sam niti ne smučam, tako da bi bilo nepošteno od mene, če bi se hodil tja kazat," je dejal.

Poslovna promocija v domeni podjetij

Z STO so nam danes sporočili še, da pri organizaciji poslovnih dogodkov ob robu tekme ne bodo sodelovali, čeprav je bilo iz včerajšnjega članka mogoče razumeti nasprotno. Dogodek tako organizirajo podjetja sama.

STO jim bo dala promocijsko gradivo, njihova PR-agencija v ZDA pa bo povabila medije na poslovni dogodek.

Kaj nas v primeru uspešnih športnikov povleče, da smo pripravljeni odšteti ogromno denarja in časa za ogled ene tekme? V oddaji Danes na Planetu je te odgovore podal športni psiholog Aleš Vičič.

Ne spreglejte