SiolNET. Novice Slovenija
0,62

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada sprejela predloga pomembnih zakonov

0,62

termometer

parlament
Foto: Ana Kovač

Vlada je na sredini večerni seji obravnavala predlog zakona o demografskem skladu in predlog petega protikoronskega zakona z nujnimi ukrepi za obvladovanje in blaženje posledic epidemije bolezni covid-19. Premier Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter po seji zapisal, da sta oba predloga zakonov sprejeta, in napovedal, da bosta prihodnji teden na poslanskih klopeh.

Nemec Janša Novice O incidentu na Vranskem tudi Nemec in Janša #video

Iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom) so nekaj minut kasneje sicer sporočili, da bo vlada "predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu pred dokončno potrditvijo na vladi poslala še ekonomsko-socialnemu svetu". Tudi glede predloga zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije bolezni covid-19 oz. tako imenovanega petega protikoronskega paketa so sporočili, da ga je vlada obravnavala, piše STA.

Sveženj podaljšuje že veljavne ukrepe

Predlog zakona sicer zajema ukrepe na področju zdravstva, dela, socialnega varstva, gospodarstva, vzgoje in izobraževanja, izvrševanja kazenskih sankcij in pravosodja, kmetijstva, gospodarstva in prehrane ter infrastrukture, so zapisali. V povzetku sporočila za javnost pa so v Ukomu navedli še, da "sveženj ukrepov na novo uvaja oziroma podaljšuje že veljavne ukrepe, ki v ospredje postavljajo zaščito delovnih mest, skrb za starejše in preprečevanje širjenja okužb s covidom-19".

Glede demografskega sklada pa so med drugim v sporočilu za javnost zapisali, da je poglavitna rešitev predloga zakona "omilitev pritiska na javne finance ob hkratnem zagotavljanju dodatnih sredstev za dostojne pokojnine, sofinanciranja izgradnje namenskih nepremičnin za starejše in za ukrepe družinske politike".

Predlagani zakon "zasleduje cilj poenostavitve strukture upravljanja, cilj jasnejše opredelitve namena in meril upravljanja državnih naložb in cilj večje donosnosti iz naslova državnega premoženja, ki se namenja predvsem za zagotavljanje dodatne pokojninske varnosti v sedanjosti in prihodnosti", so še zapisali v sporočilu za javnost po sredini večerni seji vlade. Več podrobnosti o predlogih zakonov naj bi bilo sicer po neuradnih napovedih znano danes na novinarski konferenci, še navaja STA.

SD. Brez mask v šolah. Novice Infektologinja Beovićeva o pozivu Fajonove: Žalostno in nenavadno #video Državni zbor Novice Poslanci potrdili rebalans proračuna

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin