SiolNET. Novice Slovenija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vlada se bo seznanila s potekom pogajanj v javnem sektorju

0,15

termometer

Stavka Ljubljana
Foto: Ana Kovač

Vlada se bo danes seznanila s potekom pogajanj s sindikati javnega sektorja, prav tako naj bi o tem v soboto govorila koalicija. Kot kaže, so med štirimi stavkovnimi skupinami, s katerimi se pogajajo ločeno, najmanj zadovoljni policisti, ki so že za danes napovedali odločanje o zaostritvi stavke.

Kot je včeraj poudaril vodja vladne pogajalske skupine Peter Pogačar, je vladi v interesu, da prepreči stavke, a ne za vsako ceno. Za začetek decembra so stavke napovedali še šolski sindikat Sviz, dva zdravstvena sindikata in koordinacija stavkovnih odborov skupine sindikatov pod vodstvom Jakoba Počivavška.

Zahteve sindikatov različne

Ali bo vladi stavke uspelo preprečiti, bo morda bolj jasno v petek, ko so predvidena nova srečanja s sindikati. Kot je opozoril Pogačar, so zahteve slednjih med seboj različne. Eno od trenutno ključnih vprašanj v pogajanjih pa naj bi bile izjeme od splošnih dvigov, torej višji dvigi plač na posameznih delovnih mestih.

Vse tri stavkovne skupine naj bi si sicer želele zgodnejših datumov za izplačilo dvigov, kot jih predlaga vladna stran. Danes naj bi se sestali sindikati konfederacije sindikatov javnega sektorja, ki jo vodi Branimir Štrukelj, da bi uskladili zahteve glede datumov. Na to temo pa naj bi se slišala tudi Štrukelj in Počivavšek.

Branimir Štrukelj Novice Vladni pogajalci skoraj 11 ur sedeli s sindikati javnega sektorja #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin