Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2024,
13.18

Osveženo pred

6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

diplomati veleposlanica Moskva

Petek, 14. 6. 2024, 13.18

6 dni

Vlada imenovala več novih veleposlanic, tudi za Moskvo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Moskva | Jeseni naj bi se menjava zgodila še v Moskvi, saj se bo morala sedanja veleposlanica Darja Bavdaž Kuret vrniti v domovino.  | Foto Pexels

Jeseni naj bi se menjava zgodila še v Moskvi, saj se bo morala sedanja veleposlanica Darja Bavdaž Kuret vrniti v domovino.

Foto: Pexels

Vlada je na seji v četrtek imenovala nove vodje veleposlaništev in konzularnega predstavništva, danes poroča portal N1, ki se sklicuje na neuradne informacije. Nova veleposlanica v Alžiriji naj bi postala Urška Kramberger Mendek, v Etiopijo naj bi odšla Kristina Radej, v Moskvo pa Alenka Suhadolnik. Menjava se obeta tudi v Celovcu.

Na novo odprto veleposlaništvo v Alžiru bo predvidoma odšla Kramberger Mendek, ki trenutno na ministrstvu za evropske in zunanje zadeve po pooblastilu vodi sektor za koordinacijo skupne zunanje in varnostne politike ter skupne varnostne in obrambne politike. Kramberger Mendek do zdaj veleposlaniškega mesta še ni zasedala. Trenutno je začasni odpravnik poslov v Alžiriji Bogdan Batič.

Kot prva vodja slovenskega veleposlaništva v Adis Abebo odhaja Radejeva, ki je bila v preteklosti veleposlanica v Teheranu. Trenutno je v Etiopiji začasna odpravnica poslov Vesna Dolinšek.

Jeseni menjava še v Moskvi 

Jeseni naj bi se menjava zgodila še v Moskvi, saj se bo morala sedanja veleposlanica Darja Bavdaž Kuret vrniti v domovino. Po zakonodaji lahko namreč diplomat vodi predstavništvo ali konzulat le do dopolnjenega 68. leta starosti. V Rusiji naj bi jo nasledila Suhadolnikova, ki je trenutno veleposlanica na Kitajskem, mandat pa se ji izteka.

Vlada je poleg tega za novo generalno konzulko v Celovcu potrdila sedanjo vodjo sektorja za javno diplomacijo in mednarodno sodelovanje v kulturi Majo Balant Slobodjanac, še poroča N1.

Letni posvet slovenske diplomacije. Andreja Purkart Martinez
Novice Izrael zaradi priznanja Palestine na pogovor poklical slovensko veleposlanico
Novice Slovenija bo dobila novo britansko veleposlanico
Minca Benedejčič
Novice Slovenska veleposlanica v Prištini obtožena mobinga, Fajonova že opravila pogovor
Ne spreglejte