SiolNET. Novice Slovenija
0,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vesel: Revizija prodaje Adrie Airways lahko postane del programa za prihodnje leto

0,14

termometer

Tomaž Vesel | "To eventualno lahko postane del našega programa v naslednjem letu, vendar pa se tega čez noč ne da opraviti, ker bi morali najprej videti, kakšna so pričakovanja, kakšen bi bil domet te revizije," je dejal Vesel. | Foto: Bojan Puhek
"To eventualno lahko postane del našega programa v naslednjem letu, vendar pa se tega čez noč ne da opraviti, ker bi morali najprej videti, kakšna so pričakovanja, kakšen bi bil domet te revizije," je dejal Vesel. Foto: Bojan Puhek

Revizija prodajnega postopka in prodajne pogodbe letalske družbe Adria Airways nemškemu finančnemu skladu 4K bi lahko postala del programa dela za prihodnje leto, je dejal predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. Sodišče je k reviziji pozval odbor DZ za finance, Vesel pa pojasnjuje, da se revizije ne da "narediti kar čez noč".

Računsko sodišče je pred leti že revidiralo prodajo družbe Sij, zato "njihova pristojnost tu ni vprašljiva, čeprav sklepa odbora še niso prejeli".

"To eventualno lahko postane del našega programa v naslednjem letu, vendar pa se tega čez noč ne da opraviti, ker bi morali najprej videti, kakšna so pričakovanja, kakšen bi bil domet te revizije," je dejal.

WizzAir Posel danes Wizzair snubi Adrijine stevardese: mamljivo za mlade, za starejše ne toliko #video

Če bi šlo le za revizijo pravilnosti postopka prodaje, to morda "ne bi bil tak podvig", vendar Vesel dvomi, da bi tako dobili prave odgovore na vprašanja, kaj je pripeljalo Adrio v tak položaj. Sicer pa je računsko sodišče dolžno opraviti pet revizij in pobud DZ na leto, že sedaj pa jih ima zelo veliko.

Člani odbora DZ na seji iskali krivce in vzroke za propad Adrie le nekaj let po privatizaciji

Člani odbora DZ za finance so na petkovi nujni seji na predlog Levice namreč iskali krivce in vzroke, da je Adria Airways propadla le nekaj let po privatizaciji. Računskemu sodišču so sklenili predlagati, da opravi revizijo prodajnega postopka in prodajne pogodbe Adrie Airways nemškemu finančnemu skladu 4K in jo v najkrajšem možnem času posreduje DZ.

Adriatic Slovenica Novice Z novembrom premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja viša tudi Adriatic Slovenica

Predsednik uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) Gabrijel Škof je poslance spomnil, da je bil nemški sklad še najboljši kupec za družbo, ki je bila tudi v času, ko je bila še v državni lasti, na robu stečaja. Postopek prodaje je bil po njegovih besedah izveden profesionalno in transparentno, skladno z mednarodnimi standardi.

"Če je ne bi prodali, bi šla Adria Airways najbrž že takrat v stečaj. Omenjeni sklad je oddal najboljšo ponudbo in družbo tudi dokapitaliziral," je pojasnil.

Adria Airways Posel danes Bi kupili, kar je ostalo od Adrie? Boeing 777 300 ER Emirates Posel danes Adrijine pilote snubijo pri Emirates, kabinsko osebje pri Wizz Air #video Adria Airways Posel danes Novo upanje na pogorišču Adrie Airways: povezovanje s tujim prevoznikom #video Adria Airways Posel danes Adrijinim zaposlenim vročajo odpovedi: žalost, jeza, a upanje ostaja #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin