Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 7. 2014,
7.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

rudarji stavka

Četrtek, 10. 7. 2014, 7.37

8 let

Velenjski rudarji po desetih dneh stavke spet v rudniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Stavkajoče rudarje je pisna zaveza k podpisu aneksa k tristranski pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in elektrike prepričala, da so zamrznili stavko in šli nazaj v rudnik.

Rudarji so zjutraj od generalnega direktorja Holdinga Slovenske elektrarne Blaža Košoroka, predsednika uprave Premogovnika Velenje Ivana Pohorca in direktorja Termoelektrarne Šoštanj Petra Dermola prejeli podpisani dogovor o tem, da se zavezujejo, da bodo sklenili in podpisali aneks k tripartitni pogodbi o nakupu premoga, zakupu moči in nakupu električne energije.

Na podlagi pisnega zagotovila so rudarji in preostali zaposleni v skupini Premogovnik Velenje podpisali sporazum o zamrzniti stavke, steklo je tudi delo v proizvodnji.

Likvidnost zagotovljena, potrebno bo prestrukturiranje Aneks, ki mora biti podpisan najpozneje do 17. julija, zagotavlja likvidnost premogovnika za letošnje leto, pravi prvi mož rudnika Pohorec in dodaja, da se mora rudnik ob tem lotiti prestrukturiranja.

Povedal je še, da so med pogajanji stavkajočim rudarjem zagotovili izpolnjevanje kolektivne pogodbe v takšnem obsegu, kot je bilo predvideno za letošnje leto. To pomeni, da bodo dobili regres v vrednosti skoraj 800 evrov bruto, ki bo izplačan v dveh delih. Poleg tega bodo prejeli tudi nagrado ob dnevu rudarjev, 3. juliju, in jubilejno nagrado.

Rudarji so s stavko zahtevali sprotno izplačilo plač do 18. v mesecu, kakor je navedeno v kolektivni pogodbi. Če bo kakšen mesec plača zamujala, bodo naslednji dan začeli stavkati.

Dnevni izpad zaradi stavke 14 tisoč ton premoga Prvi mož rudnika je še dejal, da je med stavko dnevni izpad proizvodnje znašal 14 tisoč ton premoga, dejansko pa niso obratovali pet dni, preostali dnevi so bili po načrtu obratovanja prosti.

Ne spreglejte