Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 2. 2022,
18.52

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

12

Natisni članek

UKC Ljubljana delovni čas vodenje ortopedija

Četrtek, 10. 2. 2022, 18.52

2 leti, 2 meseca

Več ortopedov lažno evidentiralo svoj delovni čas, vrniti morajo covidne dodatke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

12

Ortopedska klinika UKC Ljubljana | Ortopedi bodo morali vrniti izplačane covidne dodatke, ki so jih prejeli za delo na kliniki, čeprav tam dejansko niso bili prisotni.  | Foto STA

Ortopedi bodo morali vrniti izplačane covidne dodatke, ki so jih prejeli za delo na kliniki, čeprav tam dejansko niso bili prisotni.

Foto: STA

Deset ortopedov, ki so se na ortopedski kliniki UKC Ljubljana lažno evidentirali, saj so v tem času delali pri drugem izvajalcu, bo moralo svojemu delodajalcu skupaj vrniti le 992,61 evra. Najvišji znesek, ki ga bo moral posamezni zdravnik vrniti, znaša 120 evrov, so za 24ur.com pojasnili v UKC Ljubljana.

Večinoma gre za neupravičeno izplačane covidne dodatke, ki so jih prejeli za delo na kliniki, čeprav tam dejansko niso bili prisotni. Po ugotovitvah inšpektorata za javni sektor je bilo takšnih ur, za katere so neupravičeno prejeli dodatek, 86, poroča portal.

Ortopedom so sicer že izročili dogovore o vračilu preveč izplačanih sredstev, na UKC pričakujejo podpise te dni, vračilo denarja pa v naslednjem mesecu. Generalni direktor UKC Jože Golobič mora inšpektoratu do 28. februarja predložiti sklenjene pisne dogovore o vračilu preveč izplačanih plač in dokazilo o izvedenem vračilu, so za portal še pojasnili na inšpektoratu.

Nepravilnosti so ugotovili pri 11 zaposlenih 

Na nepravilnosti pri evidentiranju delovnega časa na ortopedski kliniki je pokazal že nadzor službe za korporativno varnost v UKC. Ta je namreč aprila lani pokazal, da je skupina zaposlenih zdravnikov na ortopediji večkrat skupinsko evidentirala svoj prihod ali odhod v ozkem časovnem oknu. Zdravniki so sicer zanikali kakršnokoli zlorabo sistema.

Služba za korporativno varnost UKC je primerjala evidence prisotnosti in razporede delovnega časa zaposlenih na ortopedski kliniki, ki so jih podali v zvezi z opravljanjem dela pri drugem delodajalcu, in ugotovila, da so bili nekateri delavci po evidenci delovnega časa na ortopedski kliniki prisotni na delovnem mestu, delo pa so dejansko opravljali pri drugem delodajalcu. Nepravilnosti so ugotovili pri 11 delavcih, med njimi je eden dal odpoved, pri enem je kršitev zastarala. Preostalim zaposlenim pa je UKC izdal devet pisnih opozoril pred redno odpovedjo pogodbe o zaposlitvi. Ker so omenjeni zdravniki prejemali tudi covidne dodatke za čas, ko naj bi delali na kliniki, pa se je zadeve torej lotil tudi inšpektorat za javni sektor.

zdravnik
Novice Tri leta zapora za ortopeda Kavčiča. "Ni šlo za podkupnine, ampak honorar."
Danijel Bešič Loredan
Novice Bešič Loredan se vrača na delo, prejel le pisni opomin
Danijel Bešič Loredan
Novice Ortoped Bešič Loredan bolnišnici posredoval pisni zagovor
Ne spreglejte