SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Več kot 2,6 milijona evrov državnega denarja za medije

0,60

termometer

denar
Skupna vsota sofinanciranja znaša več kot 2,5 milijona evrov. Foto: Getty Images

Na ministrstvu za kulturo se je končal redni letni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev za leto 2021. Strokovna komisija je odločala o 143 vlogah. Izbranih je bilo 69 projektov, med katerimi bodo razdelili 2.651.647,54 evra. Med prejemniki sredstev je tudi Siol.net. 
 

Javni razpis je sestavljen iz dveh področij. Na področju sofinanciranja programskih vsebin tiskanih medijev, radijskih in televizijskih programov ter elektronskih publikacij (PODROČJE A) bo država sofinancirala 41 projektov od 110 prijavljenih v skupni višini 591.116,62 evra. Prijavitelji bodo prejeli 65 odstotkov zaprošenih sredstev. 

Na področju sofinanciranja programskih vsebin radijskih in televizijskih programov s statusom lokalnega, regionalnega, študentskega oziroma nepridobitnega radijskega ali televizijskega programa (PODROČJE B) pa bo sofinancirala 28 projektov od 33 prijavljenih v skupni višini 2.060.529,92 evra. Prijavitelji bodo prejeli 100 odstotkov zaprošenih sredstev. 

Denarna pomoč namenjena spodbujanju kakovostnih medijskih vsebin

Na ministrstvu menijo, da je strokovna komisija, ki so jo sestavljali Matej Makarovič, Borut Rončević, Tamara Besednjak Valič, Jonatan Vinkler in Suzana Žilič Fišer, svoje delo dobro opravila. 

"Strokovna komisija je prepoznala medijske projekte z najboljšim potencialom in najprepričljivejšo predstavitvijo ter medijskemu razpisu povrnila izvirni namen nagrajevanja odličnosti. Projektni razpisi ne morejo biti socialni korektiv za zasebne medijske hiše, ampak morajo spodbujati tiste medijske projekte, ki sledijo namenu tovrstne državne pomoči, to je spodbujanju tistih medijskih vsebin, ki pripomorejo h kakovostnemu informiranju državljank in državljanov na vseh ravneh," so zapisali na ministrstvu za kulturo. 

Seznam izbranih projektov, ki bodo prejeli denarna sredstva, si lahko ogledate spodaj. 

Razpis Foto: Ministrstvo za kulturo

Razpis Foto: Ministrstvo za kulturo

Razpis Foto: Ministrstvo za kulturo Razpis Foto: Ministrstvo za kulturo Razpis Foto: Ministrstvo za kulturo Razpis Foto: Ministrstvo za kulturo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin