Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 2. 2024,
20.52

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

Stranka Levica Matej Tašner Vatovec Miha Kordiš

Četrtek, 29. 2. 2024, 20.52

1 mesec, 4 tedne

Vatovec postavil pogoje, kaj mora storiti Miha Kordiš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76
Miha Kordiš | "Kot sem že večkrat dejal, nisem človek, ki bi se šel zamere,” pravi Miha Kordiš. | Foto STA

"Kot sem že večkrat dejal, nisem človek, ki bi se šel zamere,” pravi Miha Kordiš.

Foto: STA

Kot poroča portal N1, Mihi Kordišu vrata za sodelovanje pri delu poslanske skupine Levica niso povsem zaprta, mora pa izpolniti več pogojev. Vodja poslancev Matej T. Vatovec pravi, da je med njimi javno opravičilo, konec razdiralnega delovanja in razpustitev levega krila. Na pogoje se je za omenjeni portal odzval tudi Kordiš. 

Državni zbor je pred dvema tednoma poslanca Levice Miho Kordiša razrešil s čela odbora za delo in vseh parlamentarnih delovnih teles. Vodja poslanske skupine Matej T. Vatovec je pojasnil, da je Kordiš poskušal izsiliti zaposlitev v poslanski skupini s pritiski na ostale poslance, njemu pa naj bi grozil s posledicami. Dodal je še, da bi moral Kordiš odstopiti, a tega ne namerava storiti. 

Levega krila ne more razpustiti, saj ni "nič, kar bi lahko razpustili"

Kot poroča portal N1, je Vatovec na eni izmed zadnjih sej sveta stranke dejal, da Kordišu vrata za sodelovanje pri delu Levice še niso povsem zaprta, mora pa izpolniti več pogojev. Med njimi je javno opravičilo poslanski skupini, konec razdiralnega delovanja in razpustitev levega krila. "Kar je povzročilo trenutno situacijo, je nesposobnost Kordiša za ekipno delo," je povedal za omenjeni portal.

Na pogoje Vatovca se je že odzval Kordiš, ki je povedal, da levega krila ne more razpustiti, saj ni "nič, kar bi lahko razpustili". "Lahko zgolj svetniki, ki smo bili izvoljeni pod geslom levega krila, nehamo komunicirati med sabo," je povedal za N1. 

Kot je dodal, preden se bo stranki opravičil pričakuje, da se konča "poskus politične čistke nad njim, ki temelji na namišljenih zgodbicah, diskreditaciji in medijskem linču". Želi, da Vatovec in ostali svoje izjave prekličejo. "Potem je lahko vsega konec takoj jutri. Kot sem že večkrat dejal, nisem človek, ki bi se šel zamere,” je sklenil.

A tudi Vatovec se ne namerava opravičiti. "Opravičiti se mora tisti, ki nadleguje, pritiska in grozi svojim sodelavcem, kolegom, tovarišem. Ta dejanja niso programska razhajanja, marveč nasilje. Vsaka oblika nasilja pa je za nas nesprejemljiva,” je pojasnil.

Miha Kordiš, Luka Mesec
Novice Mesec: Tisti, ki so stranko uničevali, odhajajo. Kordiš: Ne damo se.
Asta Vrečko
Novice Vrečkova: Obtožbe zoper Kordiša so resne #video
Miha Kordiš
Novice Vatovec: Kordiš pritiskal in grozil #video
Ne spreglejte