Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2020,
13.29

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

32

Natisni članek

Jelko Kacin Aleš Hojs Štajerska varda Slovenska Bistrica

Četrtek, 21. 5. 2020, 13.29

3 leta, 11 mesecev

Varda na postaji: Hojs od policije zahteval poročilo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

32

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je vršilca dolžnosti generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postajo in od policistov zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo, je na današnji novinarski konferenci povedal vladni govorec Jelko Kacin. Kot je dodal Kacin, mora poročilo vsebovati opis dogodka in postopke policije v tej zadevi.

Na ministrstvu za notranje zadeve sicer konkretnega postopka ne morejo komentirati, saj se nočejo vmešavati v delo policije, je dejal vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin. "Sporočajo pa, da v vsaki situaciji in postopku zagovarjajo spoštljivo, dostojno in strpno komunikacijo. Policija pri svojih nalogah vselej skuša uresničevati svoje poslanstvo, to je zagotavljanje visoke stopnje varnosti vsem prebivalcem," je dodal Kacin.

Štajerska varda
Novice Pripadniki varde obiskali policijsko postajo in zahtevali pojasnila komandirja #video

Hojs: Imam občutek, da nekateri želijo sprovocirati policijo

Z ministrstva za notranje zadeve so naknadno posredovali celotno sporočilo, v katerem so zapisali še, da minister pričakuje, da bo policija v podobnih primerih provokacij ukrepala bolj intenzivno, saj je nesprejemljivo, da kdorkoli poskuša prevzemati pristojnosti, ki jih nima. Potrdili so, da od Antona Travnerja pričakujejo poročilo, ki mora vsebovati opis dogodka in postopke policije v tej zadevi.

Hojs je dodatno pojasnil, da je v preteklih tednih ob nezakonitem kolesarjenju, primerih varde in še nekaterih drugih dogodkih "dobil občutek, da si nekateri neizmerno želijo sprovocirati policijo", zato spet poudarja, "da bo policija delovala strpno in spoštljivo le do trenutka, ko bi lahko prišlo do kakršnegakoli nasilja ali druge oblike kršenja javnega reda in miru".

"Policija bo delovala strpno in spoštljivo le do trenutka, ko bi lahko prišlo do kakršnegakoli nasilja ali druge oblike kršenja javnega reda in miru," je sporočil notranji minister Aleš Hojs. | Foto: STA , "Policija bo delovala strpno in spoštljivo le do trenutka, ko bi lahko prišlo do kakršnegakoli nasilja ali druge oblike kršenja javnega reda in miru," je sporočil notranji minister Aleš Hojs. Foto: STA ,

"Do zdaj je policija v teh primerih delovala visoko strokovno in v duhu umirjanja strasti," so navedli na ministrstvu za notranje zadeve. Policija bo tudi v prihodnje spremljala primere združevanja, organiziranja, delovanja posameznikov in skupin ter presojala zakonitost, odgovornost in vpliv na varnostno oceno v lokalnem okolju in državi, so  dodali.

Štajerska varda obiskala policijsko postajo

Pretekli konec tedna je okoli 50 uniformiranih pripadnikov skupin, znanih po imenih Štajerska varda in Kranjska varda, izvajalo aktivnosti na območju Slovenske Bistrice. Potem ko so jih končali, je na prizorišče prišla policijska patrulja, zaradi česar so člani Štajerske varde v nedeljo popoldne po pojasnila odšli na tamkajšnjo policijsko postajo. Dogajanje na policijski postaji, kjer so zahtevali pojasnila komandirja, so predstavniki varde ves čas v živo predvajali na Facebooku. Ravnanje vardistov so obsodili tudi v delu politike.

Štajerska varda
Novice "Paravojaška enota je na nek način celo ustrahovala policiste" #video
Ne spreglejte