Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2020,
12.09

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

30

Natisni članek

Melania Trump kip ogenj črna kronika

Torek, 7. 7. 2020, 12.09

3 leta, 9 mesecev

Vandali požgali kip Melanie Trump

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,68

30

Melania Trump | Neznanci so v nedeljo požgali kip Melanie Trump na Rožnem pri Brestanici. | Foto PGE Krško

Neznanci so v nedeljo požgali kip Melanie Trump na Rožnem pri Brestanici.

Foto: PGE Krško

Na Rožnem v občini Krško so neznanci v nedeljo požgali kip ameriške prve dame slovenskih korenin Melanie Trump. Lesena skulptura Trumpove v modri obleki, ki je v javnosti naletela tudi na negativne odzive, podobo naselja nedaleč od Sevnice in Krškega krasi malo več kot leto dni, pritegnila pa je tudi pozornost največjih svetovnih medijev.

Gasilce PGE Krško so o požigu kipa, ki ga je po naročilu ameriškega umetnika Brada Downeyja izdelal kipar in rokodelec Aleš Župevc Maxi, krajani obvestili v nedeljo. Na novomeški policijski upravi so z informacijami glede dogodka za zdaj skopi. Kot pravijo, so bili o požigu kipa obveščeni, okoliščine dogodka pa še preiskujejo.

kip Melania Trump
Trendi O tem, kako je nastala lesena Melania, posneli celo dokumentarec #video

Fotogalerija
1 / 5

Foto: PGE Krško


Lesen kip Melanie Trump na Rožnem je požel kar nekaj zanimanja, pa tudi negativnih kritik. Nekateri so šli celo tako daleč, da so ga na družbenih omrežjih označili za strašilo, druge je skulptura Trumpove v modri obleki, ki jo je nosila ob prisegi svojega moža Donalda Trumpa za ameriškega predsednika, bolj kot na ameriško prvo damo slovenskih korenin spominjala na Devico Marijo ali pa risano junakinjo Smrketo.

Novice Kip Melanie pri Sevnici že privablja obiskovalce #video

O tem, kako je na Rožnem pri Brestanici nastal lesen kip Melanie Trump, so posneli celo dokumentarni film. | Foto: Reuters O tem, kako je na Rožnem pri Brestanici nastal lesen kip Melanie Trump, so posneli celo dokumentarni film. Foto: Reuters

Kot smo lani poročali na Siol.net, so o tem, kako je nastal omenjeni kip, posneli celo dokumentarni film. Župevc je povedal, da se je kipa lotil z veliko vnemo in da je šlo za precej čustven projekt, saj imata s Trumpovo poleg rodnega kraja še eno skupno točko. Rodila sta se istega leta in meseca v isti porodnišnici. Kako je potekala izdelava kipa, si poglejte v spodnjem posnetku.

Ne spreglejte