Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 11. 2023,
18.23

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03

Natisni članek

Robert Golob Vox populi Gibanje Svoboda

Ponedeljek, 27. 11. 2023, 18.23

3 mesece

V stranki Gibanje Svoboda so se odzvali na katastrofalne številke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,03
Robert Golob | Stranko Gibanje Svoboda glede na zadnjo meritev podpira 13,4 odstotka sodelujočih v zadnji anketi POP TV. Na fotografiji predsednik vlade in prvi obraz stranke Robert Golob. | Foto Žan Kolman/ KPV

Stranko Gibanje Svoboda glede na zadnjo meritev podpira 13,4 odstotka sodelujočih v zadnji anketi POP TV. Na fotografiji predsednik vlade in prvi obraz stranke Robert Golob.

Foto: Žan Kolman/ KPV

Ob strmoglavljenju podpore vladi in Gibanju Svoboda v zadnjih javnomnenjskih anketah je, kot kaže, v največji vladni stranki završalo. "Edina prava anketa javnega mnenja so volitve. O našem delu bodo leta 2026 sodili volivke in volivci," poudarjajo. Zagotavljajo še, da je njihov cilj delati za skupno dobro, ne pa za posamezne zasebne interese.

Robert Golob, srečanje, EPS; Granada
Novice Vox populi: Podpora vladi in premierju padla, vse več neopredeljenih

Podpora vladi in največji vladni stranki Gibanje Svoboda sicer pada že nekaj tednov. Zadnja raziskava Mediane za POP TV pa je pokazala, da vladi prvič doslej nasprotuje več kot polovica vprašanih. Na lestvici priljubljenosti politikov je največji padec zabeležil premier in prvak Gibanja Svoboda Robert Golob, stranko pa glede na zadnjo meritev podpira 13,4 odstotka vprašanih (oktobra 18,6 odstotka).

"Vrnitev normalnosti v Sloveniji"

V Svobodi so danes poudarili, da so na parlamentarnih volitvah lani dobili mandat za "vodenje vlade, ki je imela za ključno nalogo vrnitev normalnosti v Sloveniji in odpravo krivic". Zaradi široke podpore na volitvah, ki jim je v DZ prinesla 41 poslanskih mandatov, se je koalicija zavezala tudi izvedbi reform, ki se jih politika pred tem ni zmogla ali upala lotiti dve desetletji, tako obsežne spremembe pa terjajo svoj čas, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

Robert Golob
Novice Robert Golob: Svojih ciljev ne moremo doseči, če ne delamo skupaj

Ob tem so izpostavili več dosežkov Golobove vlade. Med drugim so navedli pomoč gospodarstvu, vodenje socialnega dialoga, uskladitev plač v javnem sektorju ter pomoč za oškodovane v poplavah, ki je do 20. novembra znašala 420 milijonov evrov. "Mnogi pozabljajo na zgodovinsko najvišji dvig minimalne plače, spreminjamo zdravstveni sistem, sprejeli smo prvi korak k ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, brezposelnost je nizka, usklajujemo socialne transferje," so navedli.

Temu so sicer zeleno luč poslanci koalicije prižgali šele po zapletu ob glasovanju o opozicijskem dopolnilu k zakonu o izvrševanju proračuna. Vladni koaliciji je tako ob nemalo naporih pri usklajevanjih čez parlamentarno sito uspelo spraviti proračunske dokumente za prihodnji dve leti. Ti po prepričanju Svobode "jasno kažejo našo zavezo izpolnjevati potrebe ljudi". Kot so dodali, posebno pozornost namenjajo ranljivim skupinam državljanov, mladim in starejšim, razvojna sredstva pa namenjajo za zeleni prehod in blaženje energetske krize. Med dosežki so izpostavili tudi dvig povprečnin za občine.

Robert Golob
Novice Vlade prvič ne podpira več kot polovica vprašanih

"Vlada, ki jo vodi Gibanje Svoboda na čelu z Robertom Golobom, bo vedno delala za skupno dobro"

Hkrati so spomnili, da danes mineva leto od referendumskega glasovanja o zakonih o vladi, o dolgotrajni oskrbi in o Radioteleviziji Slovenija (RTVS). Učinki so po prepričanju Svobode znani, med drugim so navedli umik politike iz RTVS in ureditev dolgotrajne oskrbe.

"Vlada, ki jo vodi Gibanje Svoboda na čelu z Robertom Golobom, bo vedno delala za skupno dobro, za izboljšanje kakovosti življenja v Sloveniji, ne pa za posamezne zasebne interese tistih, ki si prizadevajo za privatizacijo javnih sistemov ali sledijo zgolj kratkoročnim partikularnim populističnim interesom," so sklenili.

Ne spreglejte