Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 9. 2022,
11.08

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

15

Natisni članek

Stična festival

Sobota, 17. 9. 2022, 11.08

1 leto, 7 mesecev

Pahor mladim v Stični: Na koncu vedno zmaga dobro, če ne zmaga dobro, pomeni, da še ni konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

15

Pahor v Stični | Na festivalu, ki je lani praznoval že 40-letnico, se vsako leto zbere več tisoč mladih. Udeležba je bila nekoliko nižja v zadnjih dveh letih epidemije covid-19, ko so morali organizatorji tudi nekoliko spremeniti program in tradicionalne lokacije dogajanja. Lani se je tako na festivalu zbralo nekaj več kot 2.000 mladih. | Foto Twitter/BorutPahor

Na festivalu, ki je lani praznoval že 40-letnico, se vsako leto zbere več tisoč mladih. Udeležba je bila nekoliko nižja v zadnjih dveh letih epidemije covid-19, ko so morali organizatorji tudi nekoliko spremeniti program in tradicionalne lokacije dogajanja. Lani se je tako na festivalu zbralo nekaj več kot 2.000 mladih.

Foto: Twitter/BorutPahor

V cistercijanskem samostanu v Stični danes poteka tradicionalno srečanje katoliške mladine, na katerem se je zbralo več tisoč udeležencev. Te med drugim čakata veliko druženja in celodnevni program z večernim koncertom, mlade je nagovoril tudi predsednik republike Borut Pahor.

Geslo letošnje Stične mladih je Izberi vihar, ki so ga snovalci festivala izbrali na podlagi izkušenj in spoznanj na področju dela z mladimi v zadnjih dveh letih. "Razmere so nas zavile v vato in ustvarili smo si lasten položaj udobja, ki nam ne pomaga rasti. Zato želimo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in izberejo vihar, rast, življenje," so zapisali v vabilu na festival.

Srečanje bodo začeli s pozdravnimi nagovori in mašo, ki jo bo daroval koprski škof Jurij Bizjak. Po kosilu bodo sledili različne delavnice in športni turnir. Zvečer je predviden koncert s Stična bendom.

Mlade je nagovoril tudi Pahor

Mlade je nagovoril tudi predsednik republike Pahor in se jim zahvalil za topel sprejem in dobrodošlico. Pozval jih je, naj skladno z letošnjim geslom srečanja pogumno in brez strahu stopajo naprej v prihodnost, ter naj nikoli ne izgubijo upanja v boljši svet.

"Še naprej varujte vrednote solidarnosti, prijateljstva, medsebojnega spoštovanja, predvsem pa vedno in povsod skrbite eden za drugega in za skupnost, saj samo skupaj lahko dosežemo vse, kar si zastavimo," so Pahorja še povzeli v njegovem kabinetu. "Zapomnite si, na koncu vedno zmaga dobro, če ne zmaga dobro, pomeni, da še ni konec," je sklenil.

Pahor, ki je prostovoljce in prostovoljke Stične mladih konec decembra 2017 sprejel tudi v predsedniški palači je lani organizatorjem festivala izročil tudi zahvalo predsednika republike "za dolgoletno dragoceno poslanstvo, ki med mladimi širi in spodbuja vrednote prostovoljstva, sodelovanja, človečnosti in solidarnosti v dobro skupnosti".

Preteklo leto je festival praznoval 40-letnico

Na festivalu, ki je lani praznoval že 40-letnico, se vsako leto zbere več tisoč mladih. Udeležba je bila nekoliko nižja v zadnjih dveh letih epidemije covid-19, ko so morali organizatorji tudi nekoliko spremeniti program in tradicionalne lokacije dogajanja. Lani se je tako na festivalu zbralo nekaj več kot 2.000 mladih.

Elizabeta II.
Novice Je slovo kraljice Elizabete II. obenem tudi slovo Združenega kraljestva?
Ruski vojak
Novice SBU: Ruski agenti mučili prebivalce Kupjanska
posoda, lonci
Novice Črnogorska vlada državljanom: Priporočamo kuhanje v pokritih posodah
Ne spreglejte