Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 7. 2020,
10.15

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

11

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus okužba

Četrtek, 30. 7. 2020, 10.15

3 leta, 8 mesecev

V sredo 24 novih okužb, od tega pet v Rogaški Slatini #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

11

V sredo so potrdili 24 okužb z novim koronavirusom v 16 občinah. Naredili so 879 testov. V ponedeljek in torek so potrdili po 14 okužb.

V statistiko so dodali eno novo umrlo osebo s covidom-19, je sporočila vlada. Gre za človeka, ki je umrl že pred dnevi. Na ministrstvu za zdravje pojasnjujejo, da se razlike med podatki dogajajo zato, ker lahko nastane časovni zamik pri poročanju. Podatke o umrlih namreč prejemajo od bolnišnic, domov za starejše občane in Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Aktivno okuženih je trenutno 242 oseb. V bolnišnicah se jih zdravi 22, od tega pet na intenzivni negi.

V bolnišnici zaradi koronavirusa tudi 35-letni zdravnik. Novinarka: Nataša Repovž/Video: Planet.

Polovica okužb je v podjetjih

50 odstotkov vseh sredinih in torkovih okužb je v delovnih organizacijah, je dejala namestnica vladnega govorca za covid-19 Špela Horjak. Pozvala je k spoštovanju samozaščitnih ukrepov za preprečevanje nadaljnjega širjenja virusa tako v zasebnem življenju kot tudi v službi.

Pet okužb v Rogaški Slatini, okužen otrok

Od novih okužb so jih v sredo pet potrdili v Občini Rogaška Slatina. Včeraj popoldne so iz Vrtca Rogaška Slatina za spletni portal Novice.si potrdili podatek, da je okužen otrok v enoti Izvir. Po poročanju Kanala A sta okuženi tudi dve strokovni sodelavki. V vrtcu trenutno sicer še ugotavljajo in popisujejo stike z okuženimi, zato točno število otrok, ki jim bo odrejena karantena, še ni znano, verjetno pa jih bo med 30 in 40, navaja spletni portal 24ur.com.

Štiri nove okužbe so včeraj potrdili v Občini Ljubljana, dve v Občini Ilirska Bistrica, po eno okužbo pa v občinah Hrastnik, Kamnik, Rogatec, Ajdovščina, Cerknica, Hrpelje - Kozina, Majšperk, Novo mesto, Škofljica, Dol pri Ljubljani, Komenda, Log - Dragomer in Ribnica.

 

Na gospodarskem ministrstvu v zadnjih dveh tednih trije primeri

Na gospodarskem ministrstvu so v zadnjih dveh tednih pri treh javnih uslužbencih potrdili okužbo z novim koronavirusom. Odrejena jim je bila samoizolacija. Minister Zdravko Počivalšek ni med okuženimi, prav tako ne v samoizolaciji ali karanteni. Doslej je bil dvakrat testiran, obakrat negativno, so za STA pojasnili na ministrstvu. Minister Počivalšek tudi ni bil v stiku z okuženimi, so pojasnili na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Od pojava epidemije so bile na gospodarskem ministrstvu sicer potrjene štiri okužbe z novim koronavirusom, ena v začetku epidemije. Podatki veljajo za ministrstvo, ne pa tudi za organe v sestavi in izvajalske organizacije, od katerih niso prejeli informacij o okužbah, so dodali.

Okužba tudi na STA

Okužbo so zabeležili tudi na Slovenski tiskovni agenciji (STA). "Uvedli smo vse potrebne ukrepe za omejitev širjenja okužbe v skladu z navodilom epidemiologov in pristojnih zdravstvenih služb, vključno z delom od doma in razkuževanjem prostorov," so sporočili.

Zaradi nespoštovanja pravil popolna prepoved obiskov

Iz UKC Ljubljana so včeraj sporočili, da zaradi nespoštovanja pravil in zagotavljanja varnosti z današnjim dnem popolnoma prepovedujejo obiske na oddelku centralne intenzivne terapije. Režim v preostalih intenzivnih terapijah ostaja nespremenjen, so prek družbenega omrežja Twitter sporočili iz naše največje bolnišnice.

Ministrstvo za zdravje je vzpostavilo telefonsko številko 080 71 10, na kateri lahko socialnovarstveni zavodi od ponedeljka do petka med 9. in 11. uro ter med 15. in 16. uro prejmejo strokovne nasvete v povezavi z dilemami, ki se jim porajajo pri delu v povezavi s preprečevanjem in obvladovanjem okužb z virusom sars-cov-2.
Infekcijska klinika Ljubljana, covid-19, koronavirus
Novice V torek potrdili 14 novih okužb, dve novi v Hrastniku #video
Ljubljana po sprostitvi ukrepov
Novice Potrdili 14 novih okužb, okužena tudi bolnika v URI Soča #video

 

Ne spreglejte