SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Zaničevalen odnos do žensk postaja legitimna politična linija" #video

0,28

termometer

Na Kongresnem trgu v Ljubljani je potekal protestni shod v organizaciji delovnega odbora za feminizem Študentske Iskre, na katerem so udeleženke v luči prihajajočih volitev opozorile na načine zatiranja žensk ter predstavile zahteve za izboljšanje družbenega položaja žensk.


Video: Planet TV


Kot poudarjajo v Študentski Iskri, se neenakost med spoloma iz leta v leto ponovno povečuje. Po Evropi se na oblast še vedno vzpenjajo desne konservativne stranke, ki so velika grožnja pravicam žensk, so poudarili organizatorji današnjega protestnega shoda na Kongresnem trgu.

Poniževalen in zaničevalen odnos do žensk, migrantov in migrantk, LGBT-skupnosti in drugih ranljivih skupin po njihovem prepričanju postaja legitimna politična linija.

"Dovolj imamo. Zato letos zahtevamo resen pristop do problematike položaja žensk in konkretne rešitve. Skrajni čas je, da ženske stopimo skupaj, zahtevamo in se borimo za to, kar nam pripada: položaj v družbi, ki je enakovreden, spoštovanje in dostojno življenje, ki si ga zaslužimo prav vsi," je uvodoma povedala ena od govornic.

"Ker se od žensk pričakuje, da bomo prevzele vso skrb za gospodinjstvo in ker obstaja biološki potencial, da zanosimo, smo diskriminirane na več področjih, predvsem pa na trgu dela. Pri podcenjevanju ženskega dela, tudi na delovnih mestih, gre pogosto za predsodke in nespoštovanje žensk. Vse to se na koncu kaže tudi v mizerno nizkih pokojninah. Zato zahtevamo spodbujanje rednega zaposlovanja žensk, spodbujanje uspešnosti in napredovanja žensk na vseh področjih in stroge kazni za kakršnokoli diskriminacijo po spolu na delovnem mestu," je bilo slišati na zborovanju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin