Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 6. 2021,
11.55

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00

3

Natisni članek

utopitev Soča

Četrtek, 24. 6. 2021, 11.55

2 leti, 10 mesecev

V Soči utonil trinajstletni deček. Znanih je več podrobnosti. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00

3

Na reki Soči pri Solkanu se je včeraj zgodila tragična nesreča. Na območju kajakaške proge v Solkanu je utonil 13-letni deček. 

Skupina mlajših oseb je včeraj popoldne na kajakaški progi reke Soče pod objektom kajakaškega centra v Solkanu končala organiziran trening. Sredi kajakaške proge so zaplavali po progi približno sto metrov nizvodno, nato pa izstopili na levi breg reke Soče. Opremljeni so bili s čeladami in reševalnimi jopiči, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Solkan reportaža
Novice V Soči utonil trinajstletni deček

Nove podrobnosti tragične nesreče

Ko je 13-letni deček priplaval do večje skale, za katero je izstopno mesto, se je s spodnjimi oblačili zataknil za večji leseni steber, ki je bil pod vodno gladino in ga ni mogel videti. Otrok se je poskušal iz nastale situacije rešiti, vendar ga je močan rečni
tok po nekaj minutah premagal in potisnil pod gladino vode. Takoj zatem sta utapljajočemu otroku na pomoč priskočila trenerka in občan, ki je bil takrat po naključju v bližini in slišal klice na pomoč. 

Utapljajočega otroka jima do prihoda policistov in novogoriških poklicnih gasilcev s potapljači ni uspelo rešiti. Ti so nadaljevali reševanje, po nekaj minutah jim je dečka uspelo rešiti in izvleči na levi breg Soče. Takoj zatem so reševalci ZD Nova Gorica in člani enote za hitre intervencije civilne zaščite (HRI) skupaj z zdravnico iz ZD Nova Gorica začeli oživljati otroka, vendar žal neuspešno.

O tragični nesreči sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča, ki je ogled kraja prepustil policiji, in okrožna državna tožilka iz Nove Gorice, ki je prišla na kraj nesrečnega dogodka. Novogoriški kriminalisti nadaljujejo zbiranje dodatnih obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine tragične nesreče. 

Soča je zelo nevarna reka in nikdar ne bo varno kopališče

Novogoriški župan Klemen Miklavič je danes v izjavi za medije izrazil sožalje dečkovi družini in kajakaškem klubu. Dejal je, da se je nesreča pripetila ravno, ko je občina v zadnji fazi priprave dodatnih varnostnih ukrepov na reki Soči, ki bodo namenjeni občanom, turistom in drugim obiskovalcem.

Tako se je novogoriška občina s Holdingom slovenske elektrarne dogovorila, da se še letos delno prilagodi pretok reke skozi turbine Soških elektrarn. Občina pa bo ob reki postavila informatorja, ki bo obiskovalce opozarjal na nevarnosti v primeru dviga gladine. Že lani pa so na mestu, kjer se je že zgodila utopitev, postavili jeklenico, ki opozarja na začetek nevarnosti za celo reko.

"Soča je divja in nevarna reka, zato 100-odstotne varnosti ne moremo zagotoviti. To je tudi hudourniška, alpska reka, ki je izjemno mrzla. Soča je zelo nevarna reka in nikdar ne bo varno kopališče," je še dejal Miklavič.

Ne spreglejte