Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 7. 2018,
17.09

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Natisni članek

Marjan Podobnik Primož Jelševar SLS

Sreda, 4. 7. 2018, 17.09

5 let, 9 mesecev

V SLS vabijo izključene člane nazaj v stranko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

2

Marko Zidanšek Marjan Podobnik

Podpredsednik SLS Primož Jelševar, ki po odstopu Marka Zidanška trenutno vodi stranko, je nekdanje člane stranke, ki so bili v preteklosti iz nje izključeni, povabil, naj se ji znova pridružijo. "Poziv k spravi" je med drugim prejel tudi Marjan Podobnik, ki ga ocenjuje kot lepo gesto, a dvomi v njegovo iskrenost.

V SLS so po neuspehu na nedavnih parlamentarnih volitvah ustanovili posebno skupino, pristojno za analizo volitev ter priprave na kongres in lokalne volitve. Na pobudo te skupine je v. d. predsednika stranke Primož Jelševar minuli teden na pogovor o prihodnosti SLS in o povezavah na desnosredinskem političnem prostoru povabil vse tiste, ki so v preteklosti igrali aktivno vlogo v SLS.

Novice Do kongresa bo SLS vodil Primož Jelševar

Kot so sporočili iz stranke, je na pogovoru udeležence pozval k preseganju osebnih zamer iz preteklosti. Danes pa je v preteklosti izključenim članom poslal vabilo v stranko in jih pozval k medsebojni spravi.

Jelševar bi rad imel čarobno palico

"V zgodovini, tako bogati kot jo je imela SLS, je bilo mnogo odločitev, besed in dejanj, ki so se akterjem v svojem času zdela primerna in potrebna - tako za dobro stranke kot Slovenije, a so se kasneje izkazale za napačne, celo nepoštene, predvsem pa boleče za mnoge, ki ste se v življenju veliko žrtvovali za našo državo in za ideale ter vrednote SLS," je v pismu zapisal Jelševar.

Kot je dodal, bi "rad imel čudežno palico, ki bi v trenutku popravila vse te krivice in nam povrnila medsebojno zaupanje". A lahko po njegovih besedah zaupanje povrne le čas, "ki ga živimo preudarno ob poznavanju in spoštovanju preteklosti".

denar evro
Novice Ostali pred vrati parlamenta, a se jim obeta finančna injekcija

Sprava po njegovih besedah ne more biti enostranska poteza, "ampak je stanje duha, kjer mora biti vsak sposoben narediti korak nazaj, da lahko skupaj naredimo dva koraka naprej". Nekdanje člane vabi, naj se stranki ponovno pridružijo. Prepričan je, da bodo vabilo razumeli kot dobronamerno roko prijateljstva, "saj vem, da so vrednote SLS, ki so globoko zakoreninjene v nas, močnejše kot pretekle zamere".

Nekdanji predsednik dvomi v iskrenost te geste

Poziv k spravi je prejel tudi nekdanji predsednik SLS Marjan Podobnik, ki ga ocenjuje kot lepo gesto, ki bo imela pozitivne učinke. Kljub temu pa dvomi, da je bila iskrena, saj je bilo vodstvo po njegovih podatkih vanjo prisiljeno. Sklep, da se v stranko povabi nekdanje člane, je namreč sprejel glavni odbor stranke, vodstvo pa je z njegovo realizacijo zavlačevalo, je pojasnil za STA.

Dokler ne bo jasno, da gre za iskreno gesto in prevzem odgovornosti vodstva, ki je "zavozilo" stranko, sam ne vidi nobenega smisla v tem, da bi se vanjo ponovno vključil, je še dodal.

Splošna plovba
Novice Kriminalisti na ministrstvu za finance, zanima jih davčno darilo Nemcem
Zmago Jelinčič
Novice Jelinčič pravi, da ga Svet Evrope ni sankcioniral, dokument kaže drugače #video
Ne spreglejte