Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2018,
20.39

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Natisni članek

SLS Marko Zidanšek volitve 2018 volitve

Sreda, 13. 6. 2018, 20.39

5 let, 10 mesecev

Do kongresa bo SLS vodil Primož Jelševar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,82

2

Izvršilni odbor SLS je sklenil, da bo stranko do kongresa, ki bo predvidoma 29. septembra, vodil njen podpredsednik Primož Jelševar, je povedal nekdanji predsednik Marko Zidanšek. Sklep bo danes potrjeval še glavni odbor stranke. Tako Jelševar kot preostali predstavniki vodstva so sicer optimistični pred jesenskimi lokalnimi volitvami.

Primož Jelševar | Foto: STA , Primož Jelševar Foto: STA , Organi SLS na današnjih sejah analizirajo izid zadnjih parlamentarnih volitev in kujejo načrte za prihodnost stranke. SLS je na volitvah 3. junija z 2,62-odstotno podporo ostala precej pod parlamentarnim pragom, zaradi česar je ostala tudi brez prvega moža stranke, saj je Zidanšek odstopil.

Kot je v izjavi za medije ob robu razprave organov stranke dejal Zidanšek, so javnomnenjske ankete v zadnjem tednu pred volitvami kazale porast podpore, a ravno zadnje pa so SLS spet kazale nižji delež glasov. Nekdanji predsednik SLS tako sklepa, da so se njihovi volivci ustrašili, da bi glas za SLS šel v nič. Je pa izrazil obžalovanje nad ravnanjem nekaterih nekdanjih članov SLS, ki so volivce nagovarjali, naj ne volijo SLS. Brata Marjan in Janez Podobnik sta namreč teden dni pred volitvami z udeležbo na strankinem taboru izrazila podporo NSi.

Program je bil dober, kakovosten, pripravljen iz manifesta evropskih ljudskih strank, je dodal podpredsednik SLS Jelševar. Je pa po njegovih besedah vprašanje, ali so ga glavni govorniki znali pred temi volitvami pravilno predstaviti.

Marko Zidanšek | Foto: STA , Foto: STA ,

Aktivnosti podpredsednika SLS bodo sicer v prihodnjih mesecih usmerjene zlasti v pripravo volilnega kongresa. Kot je povedal, so na izvršilnem odboru že predlagali skupino tistih članov stranke, ki so na volitvah dosegli nadpovprečno število glasov. Ti bi nato pripravili formalno analizo in tudi vodili ustrezne priprave najprej na kongres in nato na lokalne volitve, je pojasnil. Ravno v zvezi z rezultati na prihajajočih lokalnih volitvah je Jelševar zelo optimističen. "Tu bo stranka pokazala svojo moč," je napovedal.

O imenih kandidatov za predsednika stranke Jelševar še ni želel govoriti. Kot je poudaril, ima stranka zelo velik kadrovski potencial, mnogo uspešnih županov in svetnikov, ne nazadnje tudi evropskega poslanca. Na vprašanje, ali o tem razmišlja sam, pa je odvrnil, da "v tem trenutku še ne".

Lokalni odbori se na lokalne volitve pripravljajo že od prejšnjih, je dodala podpredsednica SLS Jasmina Opec Vöröš. O nesoglasjih v stranki pa je povedala, da ima vsaka demokratična stranka različne poglede na nekatere stvari. Če te različne poglede zna pravilno usmeriti, pa lahko stranka raste, je poudarila.

Ne spreglejte