Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 9. 2020,
7.55

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

112

Natisni članek

Slovenija okužba virus Koronavirus

Petek, 25. 9. 2020, 7.55

3 leta, 6 mesecev

V Sloveniji v četrtek rekordnih 192 novih okužb #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

112

V Sloveniji so v četrtek ob 3.645 opravljenih testih okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 192 ljudeh. V bolnišnici se zdravi 60 bolnikov, od tega 15 na intenzivni negi. Včeraj ni umrl noben bolnik z boleznijo covid-19. V domačo oskrbo so v četrtek odpustili 11 ljudi.

V Sloveniji so okužbo od začetka epidemije potrdili pri 5.008 osebah, 145 ljudi je umrlo. Trenutno je v državi 1.509 aktivnih primerov okužbe.

Četrtina vseh primerov v Ljubljani

Največ novih primerov, četrtino, so v četrtek potrdili v Ljubljani (52), po sedem v Domžalah in Črni na Koroškem, po šest v Mariboru in Celju, pet v Slovenskih Konjicah, po štiri pa v Kranju in Medvodah.

Glede na število okužb v šolstvu se pouk lahko nadaljuje v učilnicah

Pouk v osnovnih in srednjih šolah se lahko še naprej nadaljuje tako, da so vsi učenci in dijaki pri pouku v šoli, so glede na razpoložljive podatke o okužbah v šolstvu objavili na ministrstvu za izobraževanje. Glede na trenutne podatke ni razloga, da bi se način izvedbe pouka v šolah spreminjal.

Na današnji dan je z novim koronavirusom okuženih 66 zaposlenih v vzgoji in izobraževanju ter 69 otok v vrtcih in šolah. Po podatkih za današnji dan je med zaposlenimi v vrtcih okuženih 10, med zaposlenimi v osnovnih šolah 47, še devet pa je zaposlenih v srednjih šolah. Poleg tega so pri 22 zaposlenih v vrtcih ugotovili sum na okužbo in so v karanteni, med zaposlenimi v osnovnih šolah je takšnih 100, v srednjih šolah pa devet.

Med vrtčevskimi otroki je na današnji dan v karanteni 20 otrok, poleg tega je v karanteni še 166 osnovnošolcev ter 68 srednješolcev. Okužba z novim koronavirusom pa je na današnji dan potrjena pri treh vrtčevskih otrocih, 41 osnovnošolcih in 25 srednješolcih, so navedli na ministrstvu. (STA)

Največ novih primerov v starostni skupini 45–54 let

Nuška Čakš Jager z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je včeraj povedala, da imamo v Sloveniji največjo rast primerov v starostni skupini 45–54 let. Okužbe se širijo predvsem zaradi druženj (zabave, rojstni dnevi ...) in večjih dogodkov. Povečuje se število primerov med zdravstvenimi delavci in v domovih za starejše občane.

Prejšnji rekord pretekli četrtek: 137

Največ primerov okužbe smo od začetka epidemije marca letos do danes potrdili prejšnji četrtek, ko je bilo opravljenih 3.557 testov, okužbo pa so potrdili pri 137 ljudeh. Včeraj so okužbo potrdili pri 122 ljudeh, v torek pri 136 ljudeh, v ponedeljek pri 88, v nedeljo pri 50, v soboto pa pri 111 ljudeh.

 

Janez Cigler Kralj
Novice Ohranili skoraj 300 tisoč služb, pomoč tudi samozaposlenim #video
Ne spreglejte