Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
17. 9. 2021,
15.32

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,85

54

Natisni članek

Natisni članek

Aleš Hojs Matjaž Nemec Marko Koprivc

Petek, 17. 9. 2021, 15.32

3 leta

V SD in Levici od ministra Hojsa pričakujejo opravičilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,85

54

Aleš Hojs | Minister za notranje zadeve Republike Slovenije Aleš Hojs | Foto STA

Minister za notranje zadeve Republike Slovenije Aleš Hojs

Foto: STA

V SD in Levici so se odzvali na obtožbe ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, da so vpleteni v nasilje, ki je izbruhnilo na sredinem protestu. Kakršnokoli vpletenost v proteste v obeh strankah zanikajo, od Hojsa pa pričakujejo javno opravičilo. Ob tem še poudarjajo, da so edina pot iz trenutnega stanja v državi čim prejšnje volitve.

"Minister Aleš Hojs je včeraj izrekel laž, da smo Socialni demokrati - konkretno je izpostavil mene in Matjaža Nemca - organizatorji protestov," je v današnji izjavi za medije poudaril poslanec stranke SD Marko Koprivc. Ob tem je napovedal, da bosta s poslancem SD Matjažem Nemcem zoper Hojsa, v kolikor se ta v roku 48 ur ne bo opravičil, vložila tožbo, piše STA.

Koprivc je še zatrdil, da člani SD niso bili organizatorji nobenih protestov doslej ter da niso podporniki nasilja. Po njegovih besedah v stranki sicer menijo, da je prav, da se ljudem omogoči izražanje mnenja na ulici, a da hkrati obsojajo vsakršno nasilje.

Odzval se je tudi na očitke, da so petkovi kolesarji, ki jih podpira SD, organizirali proteste 5. novembra lani. Kot je poudaril, petkovi protestniki nimajo nobene veze z organizatorji sredinega protesta in protesta, ki je potekal v četrtek, 5. novembra, in so se od tega v Protestni ljudski skupščini, ki sicer organizira petkove proteste, tudi distancirali.

Ne spreglejte