SiolNET. Novice Slovenija
0,94

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V predsedniško tekmo tudi glasbenik Gregor Bezenšek #foto

0,94

termometer

Gregor Bezenšek | Gregor Bezenšek kot glasbenik ustvarja in nastopa pod umetniškim imenom SoulGreg Artist. | Foto: Ana Kovač
Gregor Bezenšek kot glasbenik ustvarja in nastopa pod umetniškim imenom SoulGreg Artist. Foto: Ana Kovač

Glasbenik Gregor Bezenšek z umetniškim imenom SoulGreg Artist je danes tudi uradno predstavil svojo kandidaturo za predsednika republike. Kandidiral bo s podpisi volivcev, nastopil bo s sloganom Za ljudi do neba. Funkcijo predsednika republike želi modernizirati in preseči delitve, krepitev slovenske zavesti pa doseči tudi skozi slovensko glasbo.

Bezenšek svojo kandidaturo dojema kot razširitev tega, kar je počel do zdaj, in sicer "vdihovati v našo družbo empatijo, varnost, upanje, moč, voljo in mir", je poudaril na današnji novinarski konferenci.

Predsednik z veliko empatije in odločnosti

Napoveduje, da bo, če bo izvoljen, predsednik z veliko empatije in iskrene odločnosti. Trudil se bo dati priznanje in veljavo vsakemu, ki si to zasluži, še posebej pa se bo zavzemal za pravice najranljivejših skupin, obljublja.

Hkrati Bezenšek zagotavlja, da bo zavzemal jasna stališča in se vedno oglašal ob "situacijah, ki potrebujejo odločno držo predsednika države". "Ne mislim gledati stran, vse prevečkrat se mi je do zdaj zdelo, da je bilo tako, da so se otroci kregali, oče pa je gledal televizijo," navaja.

Trudil se bo dati priznanje in veljavo vsakemu, ki si to zasluži, še posebej pa se bo zavzemal za pravice najranljivejših skupin, obljublja Bezenšek. | Foto: Ana Kovač Trudil se bo dati priznanje in veljavo vsakemu, ki si to zasluži, še posebej pa se bo zavzemal za pravice najranljivejših skupin, obljublja Bezenšek. Foto: Ana Kovač

Slovenija potrebuje močno in stabilno osebo s hrbtenico

Ob tem si želi tudi presegati delitve. "Vedeti moramo, da smo pisana družba neštetih odtenkov, različnih jezikov, etničnih skupin, moralnih pogledov, verskih in ideoloških prepričanj ter različnih političnih opredelitev," poudarja. Prepričan je namreč, da se bomo morali, če želimo kot narod preživeti krize in napredovati, spraviti drug z drugim, saj je napredek mogoč le v sodelovanju in povezanosti.

Prepričan je tudi, da Slovenija trenutno na čelu države potrebuje močno in stabilno osebo s hrbtenico, ki bo znala postaviti meje, je v življenju tudi sama prestala najtežje preizkušnje in pod njihovo težo ni klonila. Kot še poudarja, sam nima političnega ali ideološkega bremena, prav to pa po njegovem mnenju Slovenija trenutno potrebuje.

Širša javnost ga je spoznala kot soustanovitelja Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. | Foto: Ana Kovač Širša javnost ga je spoznala kot soustanovitelja Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Foto: Ana Kovač

Funkcijo predsednika želi modernizirati

Sicer še napoveduje, da bo v primeru izvolitve njegovo predsedovanje energično in dinamično, funkcijo predsednika republike pa želi modernizirati in ji vdahniti "novo življenje".

Bezenšek je sicer akademski glasbenik in humanitarec, zaposlen v oblikovalskem studiu MediaVibre in umetniško-kulturnem Zavodu Eksena Records. Kot glasbenik ustvarja in nastopa pod umetniškim imenom SoulGreg Artist. Širša javnost ga je spoznala kot soustanovitelja Društva za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan, ki sta ga z ženo ustanovila po tem, ko je njun sin Viljem Julijan izgubil bitko z redko neozdravljivo boleznijo.

Kandidaturo je v preteklih tednih naznanilo že nekaj kandidatov, v boj se tako za zdaj podajajo podpredsednica največje parlamentarne stranke Gibanje Svoboda Marta Kos, poslanec SDS in nekdanji zunanji minister Anže Logar, odvetnica Nataša Pirc Musar in psihoanalitičarka Nina Krajnik. Kandidaturo je sicer napovedal tudi kočevski župan Vladimir Prebilič, predstavil pa jo bo v četrtek.

SoulGreg Artist otrok Trendi Po tragični smrti sina se je slovenski glasbenik razveselil novorojenčka #foto nataša pirc musar Novice To je premoženje Nataše Pirc Musar: motor, delnice, nepremičnine … Gregor Bezenšek Novice V boj za predsednika tudi slovenski glasbenik

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin