SiolNET. Novice Slovenija
3,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V boj za predsednika tudi slovenski glasbenik

3,04

termometer

Po pravnici Nataši Pirc Musar in psihoanalitičarki in doktorici filozofije Nini Krajnik, je danes kandidaturo za predsednika države napovedal tudi Gregor Bezenšek, javnosti bolj znan kot SoulGreg Artist. "Nikoli nisem bil in tudi sedaj nisem v nobeni stranki, niti nimam nobene strankarske podpore ali podpore s strani kakršnihkoli političnih, gospodarskih ali drugih vplivnih krogov. Sem torej povsem neodvisen kandidat, imam pa vso podporo svoje preljube žene Nine in moje družine, kot tudi od mojih najbližjih," je zapisal ob najavi uradne kandidature. 

Da se podaja v boj za predsednika države, je glasbenik Gregor Bezenšek naznanil na družbenih omrežjih. 

Ob uradni najavi kandidature je Bezenšek zapisal naslednje: 

"Za kandidaturo za predsednika Republike Slovenije sem se odločil zato, ker sem velik domoljub in gojim neizmerno ljubezen do naše dih jemajoče države Slovenije. Že dolgo časa me boli dejstvo, da smo v naši državi tako razdeljeni, razklani oziroma po domače povedano skregani med sabo. Tako ne gre več naprej.

Potrebno se bo zavedati, da smo ljudje lahko bodisi levi bodisi desni, takšni in drugačni, ampak vsi pa smo v prvi vrsti en narod – Slovenci. Na takšnem odnosu bo potrebno graditi politiko in vzdušje v naši državi. Če se tega globoko v sebi ne bomo zavedali, bodo naša družbena, gospodarska, politična in ostala kolesja pokvarjena, in bomo zato namesto zmagovalcev zgolj poraženci. Torej, želim si zmanjšati velik razkol, ki je nastal v naši državi, želim si delovati povezovalno in ne izključevalno, predvsem pa si želim postati predsednik vseh Slovencev! Še posebej pa se bom zavzemal za vse najbolj šibke in najbolj ranljive v naši družbi, tako kot se za njih borim že sedaj kot ustanovitelj Društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan.

Ker pa sem glasbenik, bom dal kot predsednik posebno mesto tudi umetnosti in kulturi, saj sta prav umetnost in kultura kot prvi zgradili našo slovensko narodno zavest. Moja junaka sta na tem mestu vsekakor France Prešeren in Slavko Avsenik.

Kot kandidat za predsednika sem predstavnik navadnih ljudi, malega človeka. Nikoli nisem bil in tudi sedaj nisem v nobeni stranki, niti nimam nobene strankarske podpore ali podpore s strani kakršnihkoli političnih, gospodarskih ali drugih vplivnih krogov. Sem torej povsem neodvisen kandidat, imam pa vso podporo svoje preljube žene Nine in moje družine, kot tudi od mojih najbližjih. Ob napovedi svoje kandidature pa sem na družabnih omrežjih takoj prejel zelo veliko podporo, in to me veseli ter spodbuja, da sem naredil pravi korak."

Tri leta po tragični smrti dve leti in pol starega sina Viljema Julijana sta se glasbenik in njegova žena Nina pred mesecem dni razveselila sinčka, ki sta ga poimenovala Julijan Valentin. 

SoulGreg Artist otrok Trendi Po tragični smrti sina se je slovenski glasbenik razveselil novorojenčka #foto

Kandidaturo napovedali že trije kandidati. Se jim bo danes pridružila še Marta Kos?

Prejšnji četrtek je uradno kandidaturo prva napovedala pravnica Nataša Pirc Musar. Povedala je, da bo kot nestrankarska kandidatka kandidirala s podpisi volivcev, ne bo pa odklonila pogovorov o morebitni podpori kakšne od strank.

V nedeljo je kandidaturo na družbenih omrežjih napovedala Nina Krajnik, psihoanalitičarka in doktorica filozofije, predstavila pa jo bo danes. 

Nina Krajnik Novice V boj za predsednico tudi Nina Krajnik

O kandidatih za predsedniške volitve bodo danes razpravljali tudi na kongresu največje parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. V boj bodo po napovedih poslali podpredsednico stranke Marto Kos

Med morebitnimi kandidati se omenja še nekdanjega premierja Mira Cerarja, nekdanjega ministra za zunanje zadeve Iva Vajgla in kočevskega župana Vladimirja Prebiliča.

Nataša Pirc Musar Novice Milan Kučan in Danilo Türk si želita Natašo Pirc Musar za predsednico #video Nataša Pirc Musar Novice Nataša Pirc Musar bo v Ruski dači sporočila, ali bo kandidirala za predsednico države

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin