SiolNET. Novice Slovenija
0,79

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V požaru v stanovanjski hiši našli mrtvo osebo

0,79

termometer

požar | Gasilci imajo te dni veliko dela, v zimskem času so požari pogosti zaradi nevzdrževanih dimniških naprav. Fotografija je simbolična.  | Foto: Reuters
Gasilci imajo te dni veliko dela, v zimskem času so požari pogosti zaradi nevzdrževanih dimniških naprav. Fotografija je simbolična. Foto: Reuters

V požaru v stanovanjski hiši v Lastniču v Občini Podčetrtek so ponoči našli mrtvo osebo. Iz uprave za zaščito in reševanje za ponedeljek poročajo o najmanj sedmih požarih v Sloveniji. 

Požar je v stanovanjski hiši v naselju Lastnič v Občini Podčetrtek izbruhnil ob 00.35. Gasilci PGD Polje - Sedlarjevo, Imeno in Podčetrtek so požar, ki je hišo uničil, omejili in pogasili. V hiši pa so našli mrtvo osebo.

Zagorelo v dimniku, v baraki poginili zajci

Več sreče je imel lastnik iz Dašnice v Železnikih, kjer so ob 20.51 zagorele saje v dimniški tuljavi. Gasilci PGD Železniki so goreče saje pogasili, s termovizijsko kamero pregledali tuljavo in okolico, prezračili prostore in lastniku prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 19.20 je na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani gorela baraka velikosti okoli devet krat devet metrov. Požar, ki se je razširil na bližnji zajčnik, so pogasili gasilci GB Ljubljana in PGD Trnovo. Gasilci so prekopali požarišče in na prosto iznesli plinski jeklenki ter ju ohladili. Živali v zajčniku so poginile.

Še ene goreče saje v dimniku stanovanjskega objekta so ob 19.05 pogasili gasilci PGD Slavina v naselju Koče v Občini Postojna. Dimnik so gasilci delno očistili ter preventivno pregledali njegovo okolico. Lastniku so odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Umrl v gorečem avtobusu Novice Moški umrl v gorečem avtobusu Požar Novice V požaru skladišča pri Mozirju nastalo za več sto tisoč evrov škode

Požar v garaži, iz hleva rešili dva konja 

Gasilci iz PGD Benedikt in PGD Sveta Trojica so v ponedeljek ob 10.51 ukrepali v garaži stanovanjske hiše na Lovski cesti v Benediktu, kjer so požar pogasili ter zadimljen objekt prezračili, pregledali s termovizijsko kamero in izmerili prisotnost dimnih plinov.

Ob 6.22 pa je na Sušici v Občini Ivančna Gorica zagorel hlev za konje velikosti 13 krat 8 metrov. Požar so pogasili gasilci PGD Muljava, Stična in Ivančna Gorica. Ogenj je v celoti uničil objekt, zraven pa še kosilnico in motorno žago. Pred ognjem jim je uspelo rešiti dva konja. Pristojni delavec elektro podjetja je na kraju dogodka še odklopil elektriko.

požar Cirkulane 24112021 Novice Požar je zanetila iskra, škode za 25 tisoč evrov #foto božič, novoletna jelka, božično drevo, lučke, prazniki Novice Od praznovanja do katastrofe: ko se vnamejo adventni venčki

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin