Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 7. 2011,
12.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Idrija škoda

Sreda, 27. 7. 2011, 12.02

8 let

V požaru v Idriji nastala velika gmotna škoda, stanovalce izselili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V požaru, ki je v torek zajel poslovno-stanovanjski objekt v Idriji, ni bil nihče poškodovan, je pa nastala velika gmotna škoda.

Vzrok požara in višina škode še nista znana

Pogorelo je namreč podstrešje, poškodovana je bila streha, pa tudi avtomobili, na katere so med požarom padali strešniki. Stanovalce so morali izseliti, vzrok požara in višina škode še nista znana.

Na Policijski upravi (PU) Nova Gorica so pojasnili, da so na kraju požara še vedno kriminalistične službe, ki ugotavljajo vzrok in višino gmotne škode. Objekt ima štiri stanovanja, stanovalci iz treh so se zaradi poškodb po požaru in intervencije gasilcev morali izseliti iz objekta. Eno stanovanje je bilo prazno.

Požar ni poškodoval sosednjih objektov

Ker je bila poškodovana streha in je pogorelo podstrešje, bo, kot ocenjujejo na novogoriški policijski upravi, potrebno kar nekaj časa za sanacijo, da se bodo lahko stanovalci vrnili v svoja stanovanja. Požar sicer ni poškodoval sosednjih objektov.

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je obsežen požar gasilo 67 gasilcev iz Prostovoljnih gasilskih društev (PGD) Idrija, Spodnja Idrija in Ledina.

Kadilo se je iz klimatske naprave

Poveljnik PGD Idrija Oskar Brus je pojasnil, da je bilo ob njihovem prihodu na kraj dogodka celo ostrešje v ognju. Požar se je po njegovih besedah razširil v nekaj minutah. Kot je dodal, so občani opazili, da se kadi iz klimatske naprave, zato bi lahko bil to vzrok požara, ni pa še potrjeno.

Po podatkih PU Nova Gorica je tamkajšnji stanovalec okrog 16.30 pri vstopu na podstrešje objekta opazil gost dim in ogenj. Zatem je na nevarnost opozoril ostale stanovalce ter poklical policijo.

Predstavnik PU Nova Gorica Simon Justin je pojasnil, da kriminalistična služba vzroka požara danes še ni ugotovila. Višina nastale škode pa bo znana v prihodnje.

Zaradi gašenja so uničena vsa štiri stanovanja

Kot je dodal, se je ogenj razširil na podstrešje, zato se je podrla streha. Zaradi gašenja pa so uničena vsa štiri stanovanja in dva poslovna prostora v pritličju skupaj z vso opremo.

Preiskava bo po besedah Justina potekala tudi v prihodnjih dneh, ko bodo opravljali razgovore s pričami ter zbirali razna obvestila o dogodku.

Ne spreglejte