SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V postojnskem kriznem centru razdelili skoraj 400 paketov hrane (video)

3

termometer

Prostovoljci v kriznem centru v Postojni so danes delili pakete s hrano, ki so jo dobili v preteklih dneh.

Skupno so pripravili in razdelili 133 paketov s hrano na terenu in 245 v samem centru. Kljub pričakovanjem in velikim potrebam pa prostovoljcem ni uspelo zagotoviti pralnice.

V dogovoru s postojnskim Centrom za socialno delo (CSD) in Slovensko vojsko bo slednja za pranje oblačil poskrbela v prihodnjih dneh, je za STA povedal vodja dela v kriznem centru Gašper Rupnik.

Otrokom in starejšim ni dolg čas Sicer pa so v kriznem centru danes topli obrok razdelili več kot 280 ljudem, z večerjo pričakujejo še okrog 180 Postojnčanov, ki jim ponujajo tako mesni kot tudi nemesni obrok. Tako kot v prejšnjih dneh so pripravljali tudi aktivnosti za otroke in odrasle - od različnih delavnic do ogledov filmov.

Bo pa v prihodnjih dneh pri organizaciji pomoči nekaj novosti. Hrano so preselili v prostore Rdečega križa Postojna, kjer so ekipe prostovoljcev že pripravile 300 paketov.

Kot del nove organizacije dela bodo skavti v ponedeljek že v zgodnjih jutranjih urah vzpostavili delovanje klicnega centra v prostorih centra za socialno delo, ki bo začel delovati in sprejemati klice občanov ob 7. uri zjutraj. Na center za socialno delo bodo iz kriznega centra v postojnskem Šolskem centra prenesli del tehnične in komunikacijske opreme ter vzpostavili vse potrebne povezave za nemoteno delovanje.

Krizni center bo po Rupnikovih besedah še naprej deloval v prostorih kluba v Šolskem centru, za uporabnike pa bo odprt med 7. in 20. uro.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin